waneer je post krijgt van een gerechtsdeurwaarderkantoor, maar de geadresseerde woont niet op jouw adres, en je verscheurt de post. Is dat strafbaar?

Ik heb dus post gekregen van een gerechtsdeurwaarderskantoor. Maar de geadresseerde woont niet mer op mijn adres. Als ik de post verscheur of niet retour stuur naar de afzender, is dat strafbaar? En zijn hier ook regels aan verbonden via het wetboek?

alvast bedankt voor de uitleg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt beter contact opnemen met het deurwaarderkantoor en uitleggen dat het adres verkeerd is. Voor je het weet staan ze voor de deur.

Het is netter als u verkeerd bezorgde post retour afzender stuurt. Mbt gerechtelijke stukken die u verscheurd worden 2 partijen gedupeerd. Als u niet thuis bent dan kunt u bezoek krijgen van de deurwaarder die de deur open laat maken door een sleutelsmid eerst beslag legt en zonodig de waardevolle spullen veilig stelt. Dat kon voorkomen worden door op gerechtelijke stukken te reageren, door deze te retourneren.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/andermans-p...

Retour zenden met opgaaf. Wel even bij decgemeenrecof er nog oudbewoners op jouw adres staan ingeschreven.

Post van een anderen openen of verscheuren is strafbaar, hoewel er in de praktijk niets aan te doen is omdat het oncontroleerbaar is. Verder zou ik het advies van BvW opvolgen: Controleer echt of er niemand anders meer op jouw adres staat ingeschreven, dit voorkomt onnodige problemen. Zoek eventueel een telefoonnummer op van de deurwaarder en bel om de situatie uit te leggen. Toegevoegd na 1 minuut: Wetboek van Strafrecht (Sr) Artikel 201 | Sr, Boek 2, Titel 8 Hij die opzettelijk brieven of andere stukken, aan een post- of telegraafkantoor bezorgd of in een postbus gestoken, aan hun bestemming onttrekt, opent of beschadigt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

Een deurwaarder heeft bij de gemeente te controleren of de client er woont. Op de brief hoef je dus niet te reageren. Bij schade is de deurwaarder aanspraaklijk.

De door jou gevolgde handelwijze is inderdaad strafbaar. Je mag geen post van anderen, beschadigen, vernietigen enz. Neem dus contact op met die gerechtsdeurwaarder, biedt je excuses aan en vraag hem/haar vriendelijk de z.g. n.a.w. gegevens van 'zijn/haar cliënt' te wijzigen c.q. aan te passen. Zeg eventueel dat je de brief per abuis hebt vernietigd omdat je meende dat die brief ten onrechte aan jou gericht was. Groet, Ton

Ik ben vorig jaar verhuisd en stond ervan te kijken hoelang het nog duurt eer je iedereen je nieuwe adres hebt gegeven. De ene heeft er meer te schrijven dan de ander. Deze persoon is waarschijnlijk een bedrijf vergeten zijn/haar nieuwe adres te geven en dus krijg jij de post nog. Bedenk even hoe jij je zou voelen als ineens de gerechtsdeurwaarder voor je deur staat en je spullen in beslag neemt omdat jij al maandenlang niet betaald hebt en niets van je hebt laten horen en je geen adreswijziging hebt doorgestuurd en hun dus lle post naar je oude adres hebben gestuurd maar die bewoner heeft doodleuk alle post voor jou vernietigd zonder de deurwaarder en het postkantoor op de hoogte te brengen. Hierdoor krijg jij dus nog meer problemen. Zou jij ook niet fijn vinden toch? Zeker niet als je hoort dat de bewoner van jouw oude huis alles heeft zitten lezen en weet hoeveel problemen jij krijgt maar dit gewoon negeert? Volgende keer gewoon de deurwaarder bellen zonder de post te openen en vertellen dat je de nieuwe bewoner van het huis bent en dat die persoon waarschijnlijk vergeten is een adreswijziging te sturen en dat je de post retour stuurt en niet weet waar die persoon op dit moment woont. Dat voelt voor jezelf ook prettiger te weten dat jij eerlijk hebt gehandeld toch? Beetje inleven in andermans situatie en iemand helpen is heus niet erg.

De post bezorgd op adres, niet op naam. Als het adres klopt, dan is die post gewoon van jou, jij bent de eigenaar en dan mag jij doen ermee wat je wilt.

Bronnen:
Ik werk zelf bij een postbedrijf.

Je mag dat inderdaad niet doen, zoals je in de gerechtelijke tekst hierboven al leest. Maar het lijkt me belangrijker voor jou om te weten dat een gerechtsdeurwaarder altijd een vonnis op een persoon behaalt en niet op een adres. Als jij niets van doen hebt met de persoon aan wie de deurwaarder nu schrijft kan hij niet zomaar je spullen uit je huis komen halen. Dat mag gewoon niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100