Welke nationaliteit/paspoort krijgt een kind als beide ouders uit het buitenland komen maar het kind word in nederland geboren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De nationaliteit van de ouders. "Nederlanderschap van rechtwege De meest gangbare manier is Nederlanderschap van rechtswege. Dit betekent dat u door geboorte uit Nederlandse ouders automatisch Nederlander bent. Heeft u een Nederlandse vader en een niet-Nederlandse moeder, dan verkrijgt u het Nederlanderschap van rechtswege als uw vader u voor uw zevende jaar heeft erkend. " http://overheidsloket.overheid.nl/index.php?p=product&product_id=1001017

het nederlandse nationaliteit.

Het kind krijgt zeker niet per definitie de Nederlandse nationaliteit. Wel kan het kind de nationaliteit van de ouders proberen te verwerven. Als beide ouders uit hetzelfde land komen is dit geen probleem. Als beide ouders uit verschillende landen komen, dan hangt het van de regels van deze landen af, of het kind twee nationaliteiten ( die van beide ouders) kan krijgen.

Ik heb een Turks meisje in mijn klas haar beide ouders zijn in Turkije geboren en zij heeft een Nederlandse nationaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100