Kan ik een paspoort aanvragen zonder vinger afdruk?

Mijn paspoort verloopt volgend jaar. En nu vraag ik me af of ik een paspoort kan aanvragen zonder mijn vingerafdruk te geven. Mijn vingerafdruk is mijn eigendom en vind mijn privacy erg belangrijk.

Ze hebben het toch altijd over kerk en staat gescheiden.
Ik ben een schepsel van God en de persoon is een fictie die zij in elkaar hebben geknutseld aan de hand van onze geboorteakte. Ik heb ook het woord persoon opgezocht en er staat: een masker van een toneelspeler
In de jur. woordenboek staat er schip, corporatie en legale entiteit.

Kan het zijn dat we eerst kapitein van onze schip moeten worden. Dan kunnen we een monsterboekje aanvragen.
Wat denken jullie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vingerafdrukken zijn verplicht op het nieuwe paspoort. Heb jij trouwens op je huidige paspoort ook geen foto staan? Je gezicht is tenslotte ook jouw eigendom.

Op dit moment is er een rechtszaak gaande van een vrouw die ook haar vingerafdruk niet wil geven. Officieel moet het dus nog anders krijg je je pas niet. Misschien dat ze na dit proces de regelgeving veranderen. Mensenrechten steunen de vrouw

daar loopt inmiddels al een rechtszaak van iemand die dat ook niet wil. de uitslag hiervan is nog niet bekend, maar voor volgend jaar wel. Toegevoegd na 5 minuten: er is ook iemand die de zaak al gewonnen heeft, dus het moet mogelijk zijn

Bronnen:
http://nos.nl/artikel/219043-rechter-buigt...
http://www.volks-krant.nl/2010/vrouw-wint-...

Er zijn al meerdere rechtzaken geweest van nederlandse burgers die niet hun vingerafdruk af wilde staan, i.v.m. de opslag in een landelijke vingerafdruk database. Deze burgers hebben de rechtzaak verloren. Je bent verplicht bij de aanvraag van een nieuw paspoort je vingerafdruk af te staan.

Bronnen:
http://webwereld.nl/nieuws/105583/privacy-...

Zonder vingerafdrukken te geven (4, waarvan de twee 'kenmerkendste' gebruikt worden), kun je geen paspoort of identiteitskaart aanschaffen. Zo'n papier is echter wel verplicht, dus je kunt problemen verwachten als je dit weigert.

Geen kans van slagen. Verschillende verzoeken daartoe zijn al afgewezen

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt, Noortje. Ik zou het gewoon zo voorleggen aan de dienstdoende lokettist, dan maakt hij voor jou een uitzondering en dan komt het gewoon helemaal in orde.

Mocht God al bestaan dan heeft die er niets mee te maken, anders had Hij (is hij eigen mannelijk?) er maar voor moeten zorgen dat er geen paspoorten nodig moeten zijn. Jammer genoeg hebben we die wel om dat we met zijn allen een stelletje fraudeurs zijn. En ga nou niet zeggen dat jij er niet een bent, want dan maak je de grootste vergissing in je leven. Een paspoort met een ingeniet pasfootje is jammer genoeg niet meer voldoende, maar de voortschrijdende techniek maakt het fraudeurs steeds moeilijker. Gelukkig maar. Dus gewoon meedoen met het spelletje, je maak nu eenmaal deel uit van het systeem en de bijbehorende spelletjes. Vind je toch dat je geen vingerafdruk wilt afgeven, nou dan blijf je toch gezellig in Nederland!. In de toekomst krijgen net geboren kindertjes een chip geïmplanteerd net als de koeien een merkteken aan hun oor krijgen geklonken. Dat lost een hoop problemen op en kunnen er weer wat ambtenaren naar huis.

je kunt een paspoort krijgen zonder vingerafdruk als je vingertoppen beschadigd zijn ivm werk etc maar dit paspoort is minderlang geldig bij mijn beste weten dus er zit eigenlijk niks anders op dan of geen paspoort nemen met alle problemen van dien of veel geld uitgeven aan paspoorten die maar kort geldig zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100