Waarom is het altijd verboden om met gips een auto te besturen?

Ik heb twee weken geleden mijn pols gebroken. Ik kan echter gewoon heel goed mijn arm gebruiken maar mag geen auto besturen.
Nou hoorde ik dat als je je linkerbeen in het gips hebt ook geen automaat mag besturen ook al gebruik je daarbij alleen je rechterbeen. Ik ken toevallig iemand die geen linkerbeen meer heeft en toch in een automaat rijdt, hoe kan dit? Ook zijn er mensen met maar 1 arm die autorijden, ik vind het daarom nogal vaag dat ik nu geen auto mag rijden terwijl alleen mijn onderarm in het gips zit en ik alles gewoon prima kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je verzekering het dan niet dekt, als je een "aangepaste" auto hebt is het een ander verhaal.

Als je gewond bent (niet normaal kan bewegen) maar dat geld ook als men medicatie slikt wat het rijvermogen kan beïnvloedden, daar is het woord al het beinvloed het rijvermogen. met 1 arm rijden enz zijn auto's aangepast

Dit wil de verzekering niet ,mocht je een ongeval krijgen kan de tegenpartij aanhalen dat je door je beperking dit ongeval veroorzaakt zou kunnen hebben.En zoals dat gaat bij verzekeringen willen zij ten allen tijden vermijden dat zij voor de toegebrachte schade opdraaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100