Een pro-deo advocaat na IBS wil binnen 4 weken de burgemeester aanklagen omdat de IBS onterecht was. Wie moet de advocaat betalen?

In principe is de advocaat voor tijdens de ibs. Na een maand wil hij protest ibdienen en hij geeft aan dat hij de kosten zelf voor rekening neemt. Nu ik dat zwart op wit wil zegt hij dat ik hem niet hoef te betalen als de kosten door de aangeklaagde betaald moeten worden of zolang ze onder de WB-toevoeging vallen. Bestaat er dan een ( grote) kans dat ik alsnog moet betalwn? Ik heb schriftelijk aan hem laten weten geen geld te hebben voor advocaatskosten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang de advocaat niet in opdracht van jou handelt, is hij zelf verantwoordelijk voor de financien. Het kan zijn dat hij een proefzitting hierover wil uitlokken, maar dat is zijn eigen ding. Als hij zijn buurman over iets aanklaagt en jij kent die buurman toevallig ook, heeft dat ook niks met jou te maken. In juridische stukken staat ook altijd wie de aanklager is. Zolang jouw naam daar niet staat is er niks aan de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100