Is het toegestaan om zomaar ongeadresseerde post bij tal van onbekenden in de brievenbus te gooien?

Of is hier een vergunning voor nodig, of iets dergelijks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat is toegestaan iedereen mag zomaar als er geen nee ja of nee nee sticker op de brievenbus klep zit ongeadreseerde post deponeren

Bronnen:
bij tnt gewerkt(blauwe maandag)

Als mensen geen "nee" sticker hebben, in welke variant dan ook, dan mag je daar ongeadresseerde post in de brievenbus doen. Hoewel ik wel zo'n sticker heb, krijg ik toch af en toe een foldertje of flyer van bijvoorbeeld een glazenwasser in de bus. Dat vind ik niet erg. Het lijkt mij ook niet zo dat er een wet tegen is. Toegevoegd na 2 minuten: Als u een sticker heeft geplakt op uw brievenbus, en toch nog reclamedrukwerk ontvangt kunt u een klacht indienen bij de adverteerder of de verspreider. Soms staat een telefoonnummer van de verspreider op de folder. De verspreider is verplicht de klacht te onderzoeken en binnen vier weken antwoord te geven. Als het antwoord niet op tijd of niet naar tevredenheid is afgehandeld, kunt u binnen vier weken een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code. Voor de meeste mensen is dit toch te veel gedoe, denk ik zo.

Nee. Alles mag daarin behalve als je een sticker op de bus plakt. en zelfs dan is het nog niet verboden, alleen maar iritant.

Nee, daar heb je geen vergunning voor nodig. Zelfs bij mensen met een sticker mag je dat, al zal het je niet in dank worden afgenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100