mijn vriend is anderhalve week aangehouden en toen hebben ze een vuurwapen bij hem in de auto gevonden hij heeft 4mnd gekregenHeeft hij rechtopverlof

dit vuurwapen had hij meegenomen bij iemand die hem nog geld verschuldigd was (als onderpand dus) nou is mijn vraag waar heeft hij nog recht op >verlof?

Toegevoegd na 10 uur:
hij heeft 8maanden gekregen waarvan 4 voorwaardelijk maar nou is zijn vraag of hij niet in aanmerking kan komen voor een enkelband

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Regels omtrent verlof zijn afhankelijk van het soort gevangenis waar diegene zijn straf uitzit. In een gesloten inrichting mag een gedetineerde 6 keer per jaar een weekend met verlof. In een halfopen gevangenis is dat elke vier weken en in een open gevangenis is dat elk weekend.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Dat hangt af van verschillende factoren. Waarvoor werd hij aangehouden? Wat is zijn delinquente voorgeschiedenis? Daarnaast moet je ook rekening houden met vergunningen voor wapenbezit. Voor bepaalde wapens moet je een vergunning hebben, indien je dat niet heb kan je gesanctioneerd worden.

Ik ben bang van niet, je komt meestal in aanmerking van verlof als je goed gedrag vertoont, maar dit is vaak bij vrijheidsbenemende straffen van meer dan 1 jaar onvoorwaardelijk.

Maar 8 maanden? Te erg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100