Wat mag je in Nederland dragen/ gebruiken om je te verdedigen ?

In Amerika mag je bijvoorbeeld een wapen gebruiken om je te verdedigen wat mag in Nederland ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik geloof dat je een klein mesje mag dragen niet breder dan je handpalm. je mag een maglite dragen. verder mag je natuurlijk kogelwerende kleding ter verdedeging dragen;) bijl, circelzaag op accu etc word niet op prijs gesteld. daar mag je alleen mee werken.

In Nederland mag je geen wapens dragen of voorwerpen die zich daar voor lenen. Zelf hoop en verwacht ik dat, nu de burger steeds meer op zichzelf aangewezen is en raakt, dat er middelen toegestaan worden waarmee je een aanvaller kunt uitschakelen zonder (blijvende/ernstige) schade te veroorzaken. Toegevoegd na 14 minuten: Zo mag men geen lange maglites meer bij zich hebben of in de auto vervoeren omdat die als slagwapen gebruikt kunnen worden. Zelf vind ik het dom van de Nederlandse wetgeving dat zaken als pepperpray of paralyzers verboden zijn. In Duitsland en veel andere landen van de EU staat men dat wel toe. Messen en slagwapens veroorzaken bij het uitschakelen van een aanvaller daarmee veel schade. De relatief onschadelijke pepperspray zou ernstiger letsel, zowel bij de aangevallenen als bij de aanvaller, kunnen voorkomen. Het is onzin te denken dat aanvallers agressiever of gevaarlijker zouden worden als de kans dat men zich zou kunnen verdedigen, groter wordt. Aanvallers zijn criminelen die zich niets aantrekken van wetten en vaak met messen en (vuur)wapens omlopen en deze zonder veer wroeging inzetten. Ik vind het niet (meer) van deze tijd dat mensen volslagen onbeschermd zichzelf of medemens maar moet laten mishandelen. Zou je echter pepperspray (als voorbeeld) inzetten dan ga je de bak in als ware je een crimineel. Hadden verstandige volwassenen zonder strafblad en na goede instructie over een dergelijk middel beschikt, dan waren dappere mensen die opkwamen voor mensen die aangevallen en mishandeld zijn, waarschijnlijk nog geleefd. Nadat een paar burgers agressors met pepperspray bespuiten, hebben deze criminelen geen zin meer, hun aanval door te zetten. Ondanks dat ik geen fan van Wilders ben , schijnt hij een dergelijk punt in te willen voeren. Tegen de tijd dat de politie ter plekke is, is meestal het kwaad geschiedt. Burgers machteloos houden in een criminele situatie vind ik onverantwoord.

Je riem!

In Nederland mag je jezelf verdedigen maar niet met wapens. Wat als wapen aangemerkt kan worden staat in de wet wapens en munitie, zie link. Wat je gebruiken mag is afhankelijk van de situatie en hoe je aan dat voorwerp gekomen bent. b.v. Als je iemand in je huis met een honkbalknuppel slaat omdat je die knuppel toevallig kon pakken omdat hij in je slaapkamer ligt en de boef in je slaapkamer kwam is dat heel iets anders dan dat je die knuppel buiten op je erf gebruikt of zelfs in je auto naast je bestuurdersstoel hebt liggen. Kort gezegd: naar aard en omstandigheden kan alles als verboden wapen aangemerkt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100