Wat moet je doen met oude paspoorten

Ik vond net paspoorten van mijn ouders. Mijn vader is inmiddels overleden maar mijn moeder leeft nog. De paspoorten waren geldig tot 1977. Moet je die dingen inleveren of mag je ze als aandenken houden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe mag je je oude paspoort gewoon houden. Mijn ouders bewaren ze ook gewoon... Er zit echter wel een knipje in inderdaad. Je mag ze houden dus.. Is wel leuk zo'n oud paspoort van je ouders :)

Je mag ze houden als aandenken, als het goed is is er een knip in gezet zodat het in elk opzicht niet meer na gemaakt kan worden.

tegenwoordig is het zo dat je oude paspoort (of ID) moet inleveren bij het ophalen van een nieuwe. Vroeger was dat nog niet en mocht je ze houden. Ik heb ook nog een paspoort en 2 ID's liggen. Ze hebben er wel gaten in geponst... je mag ze dus houden als aandenken ! (Ook als het niet had gemogen had je ze kunnen houden, er is geen haan die er naar kraait en er zit toch sentimentele waarde aan) Toegevoegd na 9 minuten: Officieel mag je het houden, mits je het paspoort ongeldig laat verklaren bij de gemeente. Paspoort Wat moet ik doen met het paspoort of de identiteitskaart van een overledene? Een paspoort moet na overlijden door de nabestaanden ingeleverd worden bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Ook de identiteitskaart van de overledene moet worden ingeleverd. Nabestaanden die het paspoort willen houden kunnen het bij deze afdeling ongeldig laten verklaren. Kinderen die bijgeschreven stonden op het paspoort van de overledene moeten worden bijgeschreven op het paspoort van de overblijvende ouder. Is dit niet mogelijk dan krijgen zij een zelfstandig reisdocument. Overigens krijgt u geen oproep het paspoort of de identiteitskaart in te komen leveren, u moet zelf het initiatief nemen.

Bronnen:
http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=57694

Het is eigendom van de persoon die erin vermeld staat, zodra hij/zij overlijd, mag familie, beslissen houden ponsgaten(gaten inmaken)of inleveren bij de gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100