Volgende week zitting, vader wil dat ik het huis verlaat

Ik moet volgende voor de rechter verschijnen omdat mijn vader en ik niet goed met elkaar kunnen opschieten thuis en hij nu wil dat ik het huis verlaat, zijn advocaat gooit het op een onrechtmatige daad dat ik nog thuis verblijf. Mijn vraag is wat als ik voordat de zitting is het huis al verlaten heb, wint mijn vader dan nogsteeds de zaak en moet ik dan nog de kosten van de rechtzaak betalen of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij voortijdig het huis verlaat is er geen reden meer waarom de zitting plaats zou moeten vinden.. De advocaat van je vader zal daarom het beroepschrift intrekken en hoef jij dus ook niet voor kosten op te draaien.. Toch vind ik het een raar verhaal; onrechtmatige daad omdat je nog thuis woont! Je zou dan met je aanwezigheid schade moeten aanbrengen aan je vader?

Wij weten niet wat er speelt, dus we kunnen ook niet adviseren. Adviseren is zelfs moeilijk als jij meer info verstrekt omdat hier zeker meer gaande is dan jij zult vertellen en óók omdat wij dan maar 1 zijde van het verhaal horen. Als jij vóór de zitting het huis verlaat, is er geen "case", geen zitting en dus ook geen kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100