mijn zoon heeft een meisje zwanger gemaakt, ze hebben wel een condoom gebruikt, kan hij hiermee weg komen?

In Frankrijk heeft hij een meisje die hij nog maar net kent, zwanger gemaakt en zij wil het houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan niet anders dan dat deze vraag door een mannelijk persoon gesteld is. Tuurlijk kan hij daarmee wegkomen, als hij hard kan lopen wel. Als de jongen goed opgevoed is, dan wordt het een ander verhaal, dan zal hard weglopen een heel stuk lastiger.

Snap niet zo goed hoe hij iemand zwanger kan maken als ze een condoom gebruikt hebben. Is hij dan kapot gegaan soms? Ik zou zeggen als het idd zijn kind is, dan moet hij ook de verantwoordelijkheid ervoor nemen. Dat weet je als je sex hebt!

Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten!

Néé! Alleen al de woordcombinatie: "Zwanger.., en mee weg komen", is het slechts mogelijke uitgangspunt hierin...

Gelukkig heeft dat meisje het hart op de goede plaats zitten. Als je zoon niet kostenplichtig wil zijn, kan hij hooguit een claim bij de condoomfabrikant indienen. In Frankrijk gelden andere regels en wetten dan in Nederland. Juridisch gezien zou hij dan gedwongen moeten worden tot een DNA test. Dit kan echter alleen bij misdrijven. Hij hoeft wanneer het meisje meerderjarig was, dan niet mee te werken. Als het allemaal zo is als het in de vraag staat heb je het echter wel over je toekomstige KLEINKIND. Wellicht is een andere benadering dan menselijker, maar dat is een persoonlijke visie. Jullie zouden bijvoorbeeld eens met het meisje in gesprek kunnen gaan. Dat het meisje drager is van de gevolgen van een gezamenlijke daad moet er niet toer leiden dat ze dan alleen voor de gevolgen op draait. Sommige Nederlanders vergeten wel eens dat in sommige landen een minder "liberaal" beleid is. Ik hoop dat jullier er met elkaar op een opbouwende manier uitkomen.

Even buiten de emotionele reacties hier zijn er 2 opties: A) Ze wil dat hij bekend wordt als de vader. Dat heeft voor als gevolg dat ze alimentatie kan opeisen, maar voor je zoon (of ben je het zelf?) ook het recht op contact en bezoek. Dus dat moet ze wel willen. B) Ze wil niet dat de verwekker deel uitmaakt van de opvoeding, dan meld ze vader onbekend.

condoom alleen als voorbehoedsmiddel is toch wel gevaarlijk,zelf heb ik altijd ook de pil erbij gebruikt. Verder weet je ook niet achtergrond meisje,ze kennen elkaar net,dus idd onzeker wie vader. En ik weet niet hoe oud je zoon is ,hoe denkt hij er zelf over?

Nee hij kan hij niet mee weg komen de moeder of later het kind kan een DNA test als bewijs eisen. als hij hier mee weg wil komen zal hij dat in goed overleg met moeders moeten doen.

Wat een antwoorden hier, ongeloofelijk. Ik zal het hier nog maar eens duidelijk uitleggen. Seks zorgt voor procreatie. Het product van seks zijn BABIES. Als je een kind niet kunt of wilt ondersteunen, door financiele redenen, emotionele redenen, of omdat je 16 bent en loopt te rotzooien op je ouders hun zolder, dan moet je gewoonweg GEEN seks hebben of EFFECTIEVE maatregelen treffen (bijv. condoom + pil). Je bent verantwoordelijk voor de consequenties van je eigen gedrag. En dat jij hier deze vraagt stelt, zelf als ouder zijde, is ziekelijk.

als mijn tante klootjes had, was het mijn oom. Maar probeer je voor te stellen dat jij nu het kind bent in de toekomst,en zet die gedachte eens naast je huidige gevormde ik,dan heb je van niemand een antwoord nodig.

als lafheid het toppunt is, dan is je vraag dit in essentie. als mijn zoon dit gebeurde zou ik in ieder geval de fluchtmogelijkheit zoeken. probier het eens met verantwoordelijkheid! Toegevoegd na 3 minuten: correctie, wie flucht is meer dan laf en onverantwoordelijk. vind je niet? probier het eens met opvoeding, soms helpt dit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100