als mijn exvrouw opniew trouwd moet ik dan nog steeds alemetatie betalen voor mijn kinderen

ík heb een koophuis en heb haar uitgekocht (80.000) gulden
ze woont al 4 jaar samen met een man zonder kinderen en ze gaat trouwen met hem, hij heeft een eigen goeie zaak.
moet ik nu blijven betalen tot hun 21 ste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja het zijn jou kinderen en jou verantwoordelijkheid. Dat je haar hebt uitgekocht heeft hier ook niets mee te maken en is ook normaal je hebt namelijk samen het vermogen in het huis opgebouwd. Als je met pensioen gaat zul je ook een deel van je pensioen kwijt zijn aan haar omdat je de tijd dat je getrouwd bent geweest met haar moet delen.

Ik geloof dat het zo is dat je alimentatie voor je minderjarige kinderen moet blijven betalen. Alimentatie aan haar is echter afgelopen....

ja want je blijft verantwoordelijk voor je eigen kinderen. Het is daarmee dus ook zo dat als jij bijv zou trouwen met een vrouw met 5 kinderen, deze kinderen in principe ook (gedeeltelijk) door hun eigen vader worden onderhouden, die krijg jij er ook niet "zomaar" bij.

Als je gaat scheiden, dan scheidt je van je partner. Maar je kunt echter nooit scheiden van je kinderen. Jij hebt voor die kinderen gekozen, niet andersom. Het feit dat zij al een scheiding hebben moeten ondergaan kun je goedmaken door financieel (mede) voor ze te zorgen. Je moet alimentatie betalen om ervoor te zorgen dat zij opgroeien tot leuke verantwoordelijke volwassenen die later ook hun verantwoordelijkheden niet willen ontlopen.

De duur van kinderallimentatie is in de wet vastgelegd. Je mag hier niet van afwijken. De allimentatieplicht voor kinderen vervalt zodra ze 21 jaar oud zijn. Bij kinderen tussen 18 en 21 jaar, jongmeerderjarigen, hangt deze verplichting af van hun economische zelfstandigheid van het kind.het betekent dus dat je kind al financieel voor zichzelf kan zorgen. De partnerallimentatie eindigt zodra de ontvangende partner hertrouwt, samenwoont of geregistreerd partnerschap aangaat, in jouw geval dan. Zonder afspraken duurt partnerallimentatie wettelijk 12 jaar maximaal.

Bronnen:
http://www.alimentatiewijzer.nl/alimentati...

Ja, de onderhoudsverplichting voor de kinderen blijft bestaan. Het is mogelijk dat je een verlaging kan krijgen als ze zelf inkomen verwerft of in gemeenschap van goederen is getrouwd, en haar man heeft een groot inkomen. Jullie zijn n.l. gelijkelijk onderhoudsplichtig. Verlaging is alleen via de rechter mogelijk. PS Er zit zeker een onrechtvaardigheid in omdat de kinderbijslag ook naar haar gaat. Anderzijds is de nieuwe echtgenoot niet verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100