hoe oud moet je zijn voor een paspoort en een id?

Ik ben 13 en ik zou graag een eigen paspoort en id willen.
maar heb je nog toestemming nodig van je ouders voor een id?

en hoe oud moet je zijn voor een paspoort(als je geen toestemming meer nodig hebt van je ouders?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een paspoort moet je 18 jaar zijn anders heb je toestemming nodig van je ouders. Toegevoegd na 1 minuut: Hetzelfde geldt voor kinderen tot twaalf jaar die een Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Vanaf 12 jaar is geen toestemming nodig voor het aanvragen van een Nederlandse identiteitskaart.

met 14 jaar krijg je er 1 malig een van de gemeente. je hoeft deze niet te betalen. als je er nu al 1 wil moet je met je ouders gaan om hem aan te vragen.

volgens mij moet je 14 zijn voor een id, en een paspoort mag volgens mij altijd, maar ik denk dat je wel toestemming van je ouders nodig hebt.

Als je 14 jaar bent of ouder, moet je verplicht een identiteitsbewijs hebben. En volgens mij mag je vanaf je 12e al wel een identiteitskaart. Eerder was het zo dat, wanneer je vóór je 14e je identiteitskaart ging halen, je goedkoper uit was. Maar ik lees nu overal dat volgend jaar de identiteitskaart voor 14-jarigen gratis gaat worden. Jij mag in ieder geval zelf naar het gemeentehuis/stadshuis gaan om je identeitskaart aan te vragen. Paspoort mag pas vanaf 18 jaar. Echter; per gemeente verschilt hoeveel je moet betalen (of misschien zelfs niet), informeer hier naar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100