Kun je zelf vrienden vragen en aanwijzen om pleegouders over je kinderen te worden, als beide ouders overlijden? Hoe Wordt dat rechtsgeldig?

Wij willen graag zo spoedig mogelijk antwoord op deze vraag omdat dit bij ons gaat spelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onlangs een (autobiografisch) boek gelezen, waarin een moeder een pleeggezin zoekt, zodat haar kinderen na haar overlijden bij elkaar kunnen blijven. Daarin lees je over obstakels, problemen en valkuilen die zich daarbij voor kunnen doen. Ik ga op zoek naar auteur en titel; als ik het gevonden heb, laat ik het weten.

Maak eens 'n afspraak met een notaris. Hij/zij kan dit soort zaken vastleggen...

Jullie moeten samen met die vrienden naar de notaris en die stelt een contract op. Wanneer alles ondertekend is bij accoord van alle partijen , dan is het pas rechtsgeldig. Je kunt onderling ook een overeenkomst opstellen, maar de notaris moet dit met zijn handtekening bekrachtigen.

Ja dat kan. Je kan dan officiele peetouders aanmelden en dan bij de notaris in een testament laten vastleggen. (Sinds een maand zijn mijn vrouw en ik officiele peetouders voor het kind van goede vrienden, welke niet wilden dat het kind & de eigendommen van het kind naar broer of ouders zouden gaan)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100