Hoe kon het west-Friese water aan de eisen voldoen?
We horen vaak dat we trots mogen zijn op de hoge kwaliteit van ons drinkwater. Daar worden zeer strenge eisen aan gesteld. Leidingwater zou daardoor zuiverder en veiliger zijn dan veel flessenwaters.
Tot zover de theorie.
In de praktijk bleek het mogelijk en toegestaan, dat Vitens jarenlang drinkwater leverde dat zo veel organische zuren bevatte, dat het water er zichtbaar door verkleurde en zich merkbaar anders gedroeg.
Hoe kon dat samengaan met die zogezegd uiterst strenge kwaliteitseisen?
Zie http://www.goeievraag.nl/vraag/drinkwater.104044
en
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-detail.628.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=18926&tx_ttnews[backPid]=626&tx_ttnews[cat]=146&cHash=7e9c8880f5c71b32056707c65ce0c977
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.