Waarom gaat er belastinggeld naar een PvdA omroep en Website?

Of is dit normaal en bestaan er ook gesubsidieerde omroepen en websites etc. die zuiver CDA, CU, PVV, D66 etc. zijn?

Op de Joop lees je bijvoorbeeld nooit iets negatiefs over de PvdA.
Dit terwijl ze Geen Stijl van alles verwijten, terwijl die wel kritische stukken plaatsen over rechtse partijen, en zeker de PVV.

Zijn er geen regels tegen de eenzijdigheid van een omroep als de Vara en hun website DeJoop?

Voorbeeld: PVV-er die slecht bekend stond in zijn buurt staat op GS en DJ.
Amsterdamse Marokkaanse wethouder die 30 miljoen verspilde staat wel op GS en NIET op DJ.

En zo is er een enorme reeks van weggelaten negatieve berichten over de PvdA die wel op GS staan en niet op DJ. En voorbeelden van berichten over rechts die DJ brengt, maar GS ook en net zo scherp.

Hoe kan dit in een land als Nederland? Ergens verwacht je dat zelfopgelegde censuur niet hier zou mogen voorkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen stijl is geliëerd aan de telegraaf. Wat verwacht je dan, van zo'n rechts kluppie? Dan liever geen berichtgeving dan een tendentieuze.

Dit heeft te maken met het Nederlandse omroepstelsel: iedere partij die genoeg leden heeft, krijgt zendtijd. Hoe meer stemmen, hoe hoger je status: aspirant-omroep, omroep met À/B/C-status. Het Nederlandse omroepstelsel is daarmee dus juist heel democratisch, maar wel weer erg ingewikkeld en dus relatief duur.

Elke omroep krijgt geld uit de algemene middelen. Extreme uitingen vindt je ook bij omroepen die religieus, fundamentalistisch zijn georiënteerd. Het is juist een blijk van vrijheid van meningsuiting dat je al die meningen kunt uiten en horen. Bovendien je hoeft toch niet te kijken/luisteren

Ja, en waarom gaat mijn belastinggeld naar omroepen als de EO, en Powned en die vreselijke BNN en nog veel andere richtingen waar ik niks mee te maken wil hebben? Zijn er geen regels tegen de eenzijdigheid van een omroep als de Vara en hun website DeJoop? Nee, die zogenaamde eenzijdigheid is het gevolg van hoe wij daar in Nederland voor gekozen hebben. Voor hetzelfde geld zou je kunnen vragen: Zijn er geen regels tegen de eenzijdigheid van De Telegraaf? Of tegen de eenzijdigheid van de EO? Geen Stijl en de Telegraaf zijn roddelmedia. Die plaatsen dus alle negatieve berichten over de PvdA - en over andere doelgroepen - omdat de lezers dat smullen vinden.

Ga eens kijken wat de Tros aan berichtgeving doet en hoe neutraal dat is. Je hebt hier diverse omroepverenigingen, ieder zijn/haar meug, voor de familie, linksig, rechts, semi-intellectueel, gezellig, gelovig... Ik vind het best, de omroepen die de wereld bekijken vanuit een perspectief dat mij niet ligt, laat ik links liggen (oei, mag dat wel?). En ga jij maar eens zoeken naar het eerste medium dat ALLE nieuws meldt - dat bestaat niet.

Lees eens wat over verzuiling. Van iedere stroming in de Nederlandse samenleving bestaan omroepen, kranten, politieke partijen, verenigingen, enzovoort. Zo vreemd is dat niet. http://nl.wikipedia.org/wiki/Verzuiling

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verzuiling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100