heb een particuliere huurwoning op een adres gehuurd maar op het adres zit ook een kapperszaak in een aanbouw van mijn woning op zelfde adres mag dat

Toegevoegd na 12 uur:
in mijn huurcontract staat niks over kapperszaak vermeld!
ik zou graag van mn huurcontract af willen het probleem is echter zit er tot 31-12-2011 aan vast mn huur is torenhoog 975 euro pm all in. en het huis is slecht geisoleerd en keuken en badkamer in een hele slechte staat zijn er regels voor de staat van een pand met die huur?? hoop dat iemand met goede adviezen komt mij te helpen!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als dit in het huurcontract staat en jij bent er mee ingestemd dan mag dat ik neem aan dat de verhuurder je de woning onder die voorwaarde verhuurd , dat er een kapperszaak bij zit.

Ja hoor. Het is alleen praktischer als één van de twee en ander nummer krijgt, huisnummer b

Is er sprake van huur of onderhuur en heeft u een woonvergunning? Huurt u daadwerkelijk de woning of draait u later ook op voor de kosten van de kapperszaak? Pluis even na wat u contractueel vast heeft laten leggen. Overtuig u er van dat de kapperszaak een andere adressering heeft. Bezint eer ge begint.

Informeer bij uw verhuurder of de kapperszaak een ander adres krijgt, zoals huisnummer bis. Want splitsing zou dan wel handig zijn (formele splitsing waardoor twee huisnummers ontstaan), maar huiseigenaren zijn daar niet altijd happig op omdat het geld kost. Steek zeker je licht op bij de Woonbond: http://www.woonbond.nl/ Of voor Vlaanderen de Huurdersbond: http://www.vob-vzw.be/tabid/63/default.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100