als een echtpaar beide een testament ondertekend en een overlijd,mag de overgebleven partner dit veranderen?

de overgebleven partner is het niet meer eens met dit teestament

Weet jij het antwoord?

/2500

Je maakt niet samen een testament, je maakt allebei een apart testament. Natuurlijk is het dan vaak zo bij echtparen, dat je hetzelfde in je testament hebt staan. Bijvoorbeeld op de langstlevende en over voogdij voor de kinderen. Maar je maakt je eigen testament, en als je alleen over blijft kun je net zo vaak een nieuw testament maken als je wilt.

Licht er aan is de partner enig erfgenaam of is er sprake van vruchtgebruik. Als hij of zij enig wettig erfgenaam is dat licht het er aan wat je dan wilt veranderen en waarom heb je dan eerst wel getekend. Haar laatste wens is toch ook wel belangrijk genoeg om na te komen

Gewoon opnieuw naar de notaris en een nieuw testament laten maken is geen probleem. Ze is de langstlevende en kan nu helemaal zelf beslissen waar haar geld of spullen naartoe gaan.

Bronnen:
http://www.notarissenvergelijker.nl/

Nee, dit kan absoluut niet. Volgens artikel 4:42 lid 3 BW kan een testament slechts door de erflater persoonlijk worden gemaakt en herroepen. De andere partner of wie dan ook kan hier niets aan wijzigen.

Ja dat mag en kan. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd en je hebt samen een testament opgesteld en ondertekend en vader komt te overlijden, dan kan het volgende gebeuren. Ik ga er van uit dat niemand onterft is en dat soort zaken. Lekker standaard dus. B.v. vader, moeder 2 kinderen. De helft van het vermogen is van moeder, de andere helft van overleden vader en dit wordt over moeder en 2 kinderen verdeeld, ieder 1/3, 1/3 en 1/3. Echter de langstlevende, dus moeder houdt bovengenoemde erfenis van haar en van de 2 kinderen onder haar beheer tot ze overlijdt. In de tussentijd kan ze een nieuw testament opstellen, wat afwijkt van het oorspronkelijke testament.

Zoals je ziet, staan de antwoorden haaks op elkaar. Met een dergelijke vraag moet je naar de notaris. Die weet precies wat wel en niet mag en hoe je e.e.a. in het vat kan gieten.

Je maakt nooit samen met je echtgenote/partner een testament op maar elk maakt een eigen testament. Dus na het overlijden van één van de twee, kan de ander eenvoudig een nieuw testament laten maken. Als er sprake is van overlijden van iemand..telt altijd dàt testament dat de laatste datum heeft. Alle daaraan voorafgaande uiterste wilsbeschikkingen, dus oudere testamenten, komen dan eenvoudig te vervallen. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100