In de Stad Utrecht doen een paar stoplichten op een kruising het niet. Waarom let dan niemand meer op het verkeer en rijdt als een gek door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat mensen in wezen egoïstisch zijn. En in Nederland gelden (verkeers)regels vooral voor anderen.

Als iemand een ongeluk krijgt, ligt de schuld altijd bij de gemeente. En als je je auto goed hebt verzekerd, en je nek is bestand tegen een crash, en je hebt een goede smoes om eronderuit te komen bij de verzekeringsmaatschappij, dan willen veel mensen wel een kunstje wagen voor een nieuwe auto.

Iedereen die deze route elke dag aflegt,rekent erop dat de stoplichten werken. Werken ze een keer niet,dan komen sommige mensen voor verrassingen te staan. Ze weten vaak niet eens wie voorrang heeft,want het wordt een kwestie van geven en nemen. Maar om er als een gek doorheen te rijden is het domste wat je kunt doen. Je moet je aanpassen aan de situatie ,ten alle tijden.

Als deelnemer in het verkeer dient men zich te houden aan 3 vuistregels. Aanwijzingen: (verkeersregelaar of agent van politie) Verkeersregels: (verkeerslichten, verkeerstekens op en boven de weg, (matrix en verkeersborden) Gedragsregels: Naleving van bovenstaande items. Aanwijzingen gaan boven verkeersregels en verkeersregels gaan boven gedragsregels. Mocht u een defect verkeerslicht tegen komen, dan staat niets of niemand dat in de weg om dat even te melden. Toegevoegd na 2 uur: Ook zonder verkeerslichten dient men te weten of men het recht van doorgaan heeft, op een voorrangsweg rijd of deze nadert of met voorrangskruisingen of (t)splitsingen weet hoe te handelen.

Het antwoord staat in jou avatar: autorijders zijn morons

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100