Kan de werkgever ontslag aanvragen voor een werknemer indien deze door prive problemen in een depressie terecht is gekomen ?

( de duur van ziek zijn is al drie kwart jaar)

Kan de werkgever dit ontslag ´verleend´ krijgen voor de werknemer aangezien het m.b.t. het werk het niet zo lijkt te zijn dat de oorzaak van de ´gezondheidstoestand´ van de werknemer werk gerelateerd is?

Is er bij deze beoordeling tot het ´verlenen´ van ontslag een wezenlijk verschil of de depressie werk of prive gerelateerd is?

Toegevoegd na 30 minuten:
Excuus voor de dubbele ´ weergave ´van deze vraag .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De werkgever kan het contract tijdens een arbeidsongeschiktheid niet ontbinden. Of de depressie een prive kwestie als basis heeft, is niet relevant. Na 2 jaar afwezigheid, mag de werkgever het contract via het UWV laten ontbinden. Voor de 2 jaar, kan hij ook ontbinding aanvragen, indien de werknemer zich niet actief inzet voor herstel, herscholing, etc.

Zolang de arbo-arts bepaald dat jij niet in staat bent te werken is de reden niet belangrijk, zolang jij een contract heb mag je gedurende het eerste jaar zeker niet ontslagen worden, volgens mij ff uit mijn hoofd is het zelfs twee jaar. Toegevoegd na 1 minuut: idd twee jaar dus:

Bronnen:
http://juridisch-platform.nl/ontslag/werkn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100