Bestaan wonderen ?

Bestaan er volgens jou wonderen ? Heb je er wel eens meegemaakt ? Of is voor jou het hele leven een groot wonder ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In mijn beleving is een wonder een indruk die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Zo vond ik de geboorte van mijn kinderen een wonder terwijl miljarden kinderen die van mij voor zijn gegaan. Echter op het moment dat het je zelf aangaat verandert je totale opvatting. Zo kan ik op een mooie zomeravond uren naar de sterren kijken en me verwonderen of in het voorjaar als alles weer gaat bloeien. Wonderen bestaan dus wel degelijk alleen de momenten dat we de wonderen als dusdanig ervaren verschillen.

Het is aan jezelf te oordelen of iets een wonder is of niet.

Wonderlijk hoe het leven zich voor mijn ogen ontvouwd... Heel wonderlijk... en spannend, levendig, onzeker... Toegevoegd op 27-04-2009 19:47:24 Maar je wilde specifieke voorbeelden hebben... Die heb ik niet, Mystica Minerva...

Ligt eraan welke definitie je aan wonder geeft. Als het iets onbegrijpelijks is dan zijn er iedere dag wel wonderen, als het iets met geloof te maken heeft dan bestaan ze niet.

Ik zou het persoonlijk een wonder vinden als ik de lotto zou winnen. Buiten dat het een kansspel is, is de kans zoo klein dat je wint, dat wanneer je wel wint het een wonder geweest is

Ik kan me dagelijks verwonderen over iets dat ik zie of meemaak. Dus ja, voor mij bestaan wonderen, en dan hoef ik maar om me heen te kijken.

Het is misschien wel een wonder je als geboren bent in Nederland. De kans dat een mens geboren wordt in een straatarm land met bittere armoede is veel groter.

Ja, wonderen bestaan. Ik heb er vele meegemaakt en staan opgeschreven in mijn boekje wat bij de uitgever ligt.

Dokters konden mij na een jaar lang testen, scannen en medicatie niet genezen en een paragnost/magnetiseur lukte dat binnen 48 uur, dus vind ik van wel...maar of anderen dit een wonder vinden??

Dat mijn vriendin haar buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft overleefd, dik 3 liter bloed verloren en de manier waarop alles is gegaan.... echt een wonder. Geboorte van mijn zoontje. Daarvoor dacht ik altijd nou ja kind speciaal ja, wonder nee. Totdat hij in mijn armen lag.... (zeker na het bovenstaande wonder)

Het klinkt misschien simpel en afgezaagd maar ik vind Liefde tussen twee mensen een groot wonder. En alles behalve vanzelfsprekend dat twee individuen veelal met verschillende achtergronden, ideeën, levenservaringen, overtuigingen, opvoedingen, zelfs religies, samen oprechte liefde kunnen delen. Laat ik het zo zeggen; dat ik het zelf alsnog heb mogen vinden zie ik elke dag nog als een wonder. Dus ja, ik heb een wonder meegemaakt. Correctie, ik maak een wonder mee. Even een traantje wegpinken ;)

je stelt 4 vragen en ik antwoord 4 keer: 1. JA 2. JA 3. JA 4. JA

Volgens mij bestaan wonderen wel degelijk. Vanuit mijn ervaring heb ik er zat meegemaakt en hoop ik er nog zat mee te maken. Kleine wonders die je nét even dat ene zonnestraaltje in je leven geven en je pad verlichten. Of grote wonders waarvan je jarenlang nog onder de indruk bent. Voor mij is het geen kwestie van geloven, ik weet dat ze bestaan en als de nood het hoogst is, is de redding altijd nabij. Je moet gewoon op tijd de tekens zien, anders valt het je haast niet op.

het feit dat ik na 4 jaar miskramen en niet zwanger worden uiteindelijk mijn zoon het gekregen zonder medicatie hormonen of wat dan ook, maakt mij zeker geloven. het feit dat ik nu weer bijna 12weken zwanger ben is weer een groot wonder. pluk de dag want het kan zo inneens de laatste zijn, elke dag dat je hier staat is een wonder opzich, gezien alle dingen waaraan je kunt sterven. grtz

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100