Engels of Nederland in Belgie?

Hoi iedereen, I ga over 2 weken met mijn vriendin naar Brussel. Zij spreekt alleen maar Duits, ik spreek engels (tweede moedertaal), nederlands (redelijk) en duits (eerste moedertaal). hoe moet ik tegen de belgen praten? Vinden zij het leuker/beter als ik nederlands probeer te praten of engels? ik spreek geen frans en ik ga zeker niet duits spreken! Alvast bedankt en success morgen!!!!!! Ik ga voor jullie duimen!

Weet jij het antwoord?

/2500

De voertaal in Brussel is in principe Frans, het merendeel van de bevolking spreekt daar Frans. Maar volgens een onderzoek uit 2006 door medewerkers van de Universiteit van Brussel zou in Brussel 59% van de inwoners Nederlands kennen. Daarom kun je dus zowel in Engels als in Nederlands spreken in Brussel. Misschien soms wel zo handig.

Brussel is een Vlaamse stad ,Nederlands natuurlijk. 15% spreekt Nederlands als moedertaal Most of the citizens speak english as well . You only can have some troubles when you take a cab. A lot of taxi drivers are from Moroccan origin and they only speak arab and french.....but most of them can perfectly say in dutch or english what you have to pay. Don't be afraid of Brussels .... the people are gentle and helpful Toegevoegd na 7 minuten: 15% is nog altijd een 170 000 inwoners

Hou het vooral bij Nederlands en/of Engels. Dat wordt zeer gewaardeerd en over het algemeen ook heel goed begrepen. Enkele jaren geleden ben ikzelf in Brussel geweest en toen heb ik me overal perfect kunnen redden met Nederlands. In het hotel, in bars, op de markt, in winkels, overal begrijpt men wat je bedoelt.

aangezien de sentimenten in Belgie op het gebied van taal op zijn minst eigenaardig zijn te noemen ,zou ik een onbekende belg in die stad eerst in het Engels aanspreken met de vraag of hij misschien kan helpen en Nederlands spreekt om vervolgens in het Nederlands of Engels de vraag die relevant is te stellen, het helpt vaak als ze merken dat je tourist bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100