Wat maakt voor jou het leven absoluut de moeite waard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het leven zelf en het feit dat er altijd meer is. Ik leef om te leren en zolang dat kan, is alles de moeite waard. Uiteraard zijn het ook dierbaren die het leven de moeite waard maken. Echter denk ik dat je ten eerste met jezelf moet kunnen leven. Immers, wat als alles wegvalt. Wie blijft er dan over? (het is niet helemaal zo makkelijk, mocht iemand nu denken: jah, dat vind ik ook. Als je plots in een rolstoel zit, kom je mogelijk snel terug van zo'n gedachte). Ik denk wel dat alles dat je in het leven tegenkomt het de moeite waard maakt: Goede tijden, zware tijden, iedereen die ik iedere dag tegenkom in de trein (inclusief de mensen waar ik me aan erger, want daar leer ik weer iets over mezelf van), mijn kleine meid die op weg naar deze wereld is, uiteraard m'n vrouw, maar het houdt nergens en nooit op. Als je dit niet helemaal vat, neem dan maar eens een uiterst simpel en 'gewoon' ding om je heen en probeer er eens een gedicht van te maken. Je zult versteld staan van hoe veel verschillende inzichten je plots over iets kunt hebben en de schoonheid kunt zien.

Daar kan ik heel kort over zijn, mijn vrouw.

southpark, seks & geld Toegevoegd op 27-04-2009 01:52:56 o ja en zelf ontplooiing

Daar kan ik heel kort over zijn: mijn kinderen.

Mijn bedrijf...

Vrijwel alles..

Liefde

Gezondheid, familie als je die hebt en het helpen van mijn medemens.

Ik kan elke keer weer uitvinden waar het werkelijk om draait. Ik kan de geheimen ontdekken... Elke dag weer... Ik kom mezelf overal tegen... Elke morgen ontwaak ik weer in mezelf... Wonderlijk...

Stilte, rust en tijd voor mezelf

Mijn dochtertje en elke dag is weer een nieuwe dag om weer iets nieuws te leren of te ervaren.

De wetenschap dat dat leven eindig is. (Meer direct antwoord is er natuurlijk een in de trant van: m'n zusje en ouders, m'n vriend en onze steeds manifestere kinderwens.)

Dat ik de mogelijkheid heb om iedere dag weer in het leven te springen alsof het mijn eerste dag is en mijn laatste... niet meer afwachten wanneer het nu eindelijk eens begint, maar het leven vieren als een feest...

de kleine dingen - het leven zelf - een schuchtere glimlach -een scheut zon achter de wolken - een knuffel - een kop koffie - een sms van een verre vriend - een boek - een herinnering in een stil wit spaans dorp - een kleine droom die je nog koestert

Alles waar je van geniet. Dit zijn eerst mijn vrouw en kinderen en daarnaast al het wonderlijke dat ik dagelijks om me heen zie.

Het leven zelf maakt het leven op zich meer dan de moeite waard.

Ha, die MaRiTa; Mensen.

Omdat het zinloos is en je toch zoveel kan bereiken.

Het feit dat iedere dag anders is en dat je niet van te voren weet welke verrassing (positief dan wel negatief) je te wachten staat. Juist het proberen omvormen van negatieve zaken in positieve vind ik een uitdaging die het leven meer dan de moeite waard maakt. En seks natuurlijk niet te vergeten. Zonder dat is het wel heel leeg he.

Alles en iedereen die mij absoluut ook de moeite waard vind.

vrienden en familie, no doubt!

Mezelf, ik leef voor mezelf om het zo prettig mogelijk te maken voor mezelf en daarnaast ook voor anderen. Ik vind het leven voor mezelf de moeite waard. Duurde heel lang voordat ik dat inzag. Met alles waarmee ik bezig ben probeer ik constructief te zijn. Verder leef ik voor mijn hobby, mijn dromen die ik wil verwezelijken, mijn toekomst te maken, mijn poezen en voor mijn vrienden. Dát is waar ik waarde aan hecht, dus dat maakt het leven voor mij de moeite waard.

Behalve m'n man en m'n kind en m'n zusje... niet erg veel....

Liefde van de dierbaren om me heen!

Mijn familie, mijn vriend... en wat voor mij het belangrijkst is, God (ik weet dat niet iedereen het met me eens is, maar God is nu eenmaal enorm belangrijk voor me, omdat ik denk dat Hij alle goede dingen in mijn leven mogelijk maakt) Verder... de zon die door de bomen schijnt... dat ik in staat ben om te leren van alles om mij heen... dingen waar ik om kan lachen van vreugde... een mooi boek... uiteindelijk is het vaak een opeenstapeling van 'kleine' (maar soms eigenlijk grote) en op het eerste gezicht onopvallende dingen die voor mij het leven de moeite waard maken. Dingen die ik stuk voor stuk wel zou kunnen missen, maar als ik ze allemaal zou moeten missen...

Er zijn zoveel dingen die het leven de moeite waard maken: Opstaan en de zon zien schijnen, de vogels in de bomen horen zingen, mijn eerste bakje koffie van de dag (heel belangrijk !), mijn familie, mijn huisdier, het boek dat ik aan het lezen ben, de vakantie die eraan zit te komen (eeeh.. pas in november, maar toch)... Het leven zelf!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100