Wanneer wordt de desbetreffende ambtenaar ondervraagd ivm Omtzigt schandaal?

Het lijkt me essentieel de ambtenaar die '' positie Omtizgt, functie elders', heeft getypt, om details te vragen. Hij kan toch precies zeggen waarop dat slaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet. De Tweede Kamer praat normaalgesproken nooit met ambtenaren - alle contacten verlopen via de verantwoordelijke minister. Dat gebeurt alleen bij parlementaire enquêtes.

Die ambtenaar heeft ook alleen maar in eigen bewoordingen vastgelegd wat iemand gezegd heeft. Degenen die ondervraagd moeten worden zijn degenen die uitlatingen op dit gebied hebben gedaan maar mogelijk last hebben gekregen van spontaan geheugenverlies. En het schandaal is begonnen met de "verkenner" die de papieren met vertrouwelijke informatie niet in een tas heeft gestopt maar ze open en bloot heeft vervoerd terwijl bekend is dat de pers op de loer ligt. . . Overigens kan ik die opmerking "functie elders" uit de papieren in het geheel niet plaatsen. De heer Omtzigt is, zoals bekend, een gekozen volksvertegenwoordiger. Niet een werknemer waar een directie van af wil. Een of andere minister kan hem niet dwingen iets anders te gaan doen. Zijn partij had hem op een onverkiesbare plaats kunnen zetten (als ze van hem af willen) maar dat is niet aan de orde. De heer Omtzigt kan zelf besluiten te stoppen, ondanks dat hij gekozen is. Of voor zichzelf beginnen in de Tweede Kamer als eenmanspartij. En als zijn partij in het kabinet komt en "ze" hem zouden vragen voor het ministerschap: dan bepaalt hij ook zelf of hij op dat verzoek in gaat.

Toegevoegd op 02 april 2021 15:38: tekst

Als Mark Rutte de naam vrijgeeft van desbetreffende ambtenaar, dan kunnen andere politici en de media deze ambtenaar onder druk zetten om naar voren schuiven om te praten. Ook kan het Openbaar Ministerie besluiten om deze zaak te vervolgen. Het OM heeft aangegeven een vervolging nog niet te initiëren, en nog niemand heeft aangifte gedaan. Als er wel sprake is van een vervolging, dan moet deze ambtenaar zijn verhaal komen vertellen als onderdeel van het onderzoek naar de notitie 'Omzigt, functie elders'. Overigens kan jij jezelf afvragen of ''desbetreffende amtenaar'' überhaupt wel bestaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100