Wat houd globalisering in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

globalisering Het proces dat steeds meer landen deel uit maken van de wereld handel. Steeds meer landen gaan dingen produceren die ze later weer verhandelen en in een ander land op de markt brengen. Het grootste handel land was altijd Amerika, maar China verhandeld tegenwoordig steeds meer en steeds betere produc... Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/globali globalisering feit dat steeds meer landen en regio`s worden betrokken in de internationale handel Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/globali globalisering feit dat steeds meer landen en regio`s worden betrokken in de internationale handel Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/NL/NL/globalisering globalisering houdt in dat de industriële productie zich steeds meer over de wereld verspreid. Dit komt vooral tot uiting in de stijging van de industiële exporten uit de lage lonenlanden naar de OESO-landen. Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip13.htm globalisering Dit is hetzelfde als internationalisering. Maar bij globalisering gaat het vooral om de samenhang die er is ontstaan tussen bedrijven en instellingen die over de wereld verspreid zijn. Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vm Globalisering De ontwikkeling waarbij bedrijven op het gebied van productie, afzet en communicatie steeds meer op internationaal niveau opereren. Engels Globilization Gevonden op http://www.economische-begrippen.nl/inde globalisering Bedrijven zien steeds meer de hele wereld als hun werkterrein. Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vm globalisering Synoniem: mondialisering Uitleg: ontwikkeling van een samenleving op wereldniveau op ecologisch, economisch, politiek, sociaal en/of cultureel gebied Zie ook: internationale samenwerking, Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/glo globalisering zie mondialisering Gevonden op http://www.bisonline.be/main/bronnenboek globalisering Globalisering is sinds het einde van de 20e eeuw een van de meest besproken en slechtst gedefinieerde begrippen. Globalisering duidt op het openstellen van grenzen tussen landen waardoor goederen en diensten zich gemakkelijker kunnen verplaatsen. Globalisering kwam in recente tijd in een versnelling door de mogelijkheden van communicatiemiddelen en Gevonden op http://www.amnesty.nl/encyclopedie_lemma

globalisering of mondialisering:verdelen over gans de wereld,zie link voor verdere uitleg

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mondialisering

Het wordt voor multinationals steeds makkelijker om overal in de wereld geld te verdienen, en zich te onttrekken aan de wetgeving van diverse landen. De economische processen die je in een kapitalistisch land ziet, nl. dat het meeste geld bij een beperkt aantal mensen terechtkomt, zie je dan wereldwijd. Waar geld is, is macht. Voorbeeld is de olieindustrie. Die trekt zich in feite van niemand iets aan. De wapenindustrie is een ander voorbeeld. Door alle oorlogen wordt een beperkt aantal families steenrijk. En heeft puur belang bij conflicten over heel de wereld. Toegevoegd na 2 minuten: Anti-globalisten zien daardoor de kloof tussen arm en rijk steeds groter en meer onbeinvloedbaar worden. Milieuproblemen krijgen steeds minder steun. Geldverdienen is het belangrijkste.

Globalisering of mondialisering is een proces waarbij vooral uiteenlopende economische activiteiten een steeds internationaler karakter krijgen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie (ICT ) en transport dragen hier sterk aan bij. Het is een proces waarbij internationaal opererende bedrijven overal ter wereld op zoek zijn naar gunstige(r) productieomstandigheden en nieuwe afzetmarkten. Denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve productiefasen naar zgn. lagelonenlanden of het verdringen van lokale consumptieartikelen door op wereldschaal bekende merkartikelen als Coca Cola, Mdonalds, Nike of Heineken. De intergratie van financiële markten, het wereldwijd beleggen van kapitaal, maar ook migrantenstromen en de verspreiding en vermenging van cultuuruitingen zijn manifestaties van globalisering. Globalisering is alles bij elkaar een uiterst veelzijdige en complexe ontwikkeling.

Bronnen:
http://www.duurzaamzeeland.nl/thema/intern...

globalisereing houdt in dat wij Hollanders voor een appel en een ei allerlei artikelen kunnen kopen. elders werkt men immers voor ons voor een hongerloontje of nog minder. het is dan ook gek dat er zoveel mensen zich achter de dijken willen verstoppen voor de boze buitenwereld. heeft iemand een idee wat je pc zou kosten als ie niet uit China maar uit Limburg zou komen??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100