Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen psygisch geweld en verbaal geweld?

Het is het voor mij hetzelfde

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
1.6K
Amadea
4 jaar geleden
Door persoon A wordt verbaal geweld gebruikt om persoon B psychisch te beschadigen. Het eerste is dus was de ontvanger ervaart en het tweede wat de gever doet.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Verbaal geweld gaat altijd gepaard met woorden. Verbaal geweld KAN psychisch geweld zijn. Geweld heeft sowieso psychische gevolgen. Psychisch geweld hoeft niet verbaal te zijn. Dat kan zonder woorden met b.v. pesterig gedrag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Het zijn 2 totaal verschillende zaken.

Verbaal geweld is een ander woord voor grof taalgebruik, vaak met de bedoeling iemand te beledigen. Het kán tot psychische pijn lijden, maar dat hoeft niet.

Psychisch geweld is iemand (proberen) pijn te doen op een psychisch vlak. Dat kán door dingen te zeggen die beledigend zijn (verbaal geweld), maar ook b.v. door iemand ten overstaan van anderen voor schut te zetten. Het kan zelfs door iemand compleet te negeren en zo buiten te sluiten. B.v. kinderen kunnen een zwaar trauma oplopen wanneer hun ouders hen stelselmatig negeren.
(Lees meer...)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding