Mag ik iemand (bv. dmv een stikker op de auto ) laten weten dat hij fout geparkeerd staat?

Regelmatig staan er auto's op de door mij gehuurde parkeerplaats. Hierdoor ben ik genoodzaakt buiten het gebouw betaald te parkeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag geen flyers onder ruitenwissers verspreiden, maar een bericht dat iemand fout geparkeerd staat is niet verboden. Iets dat plakt zou ik niet doen, dat is misschien moeilijk te verwijderen.

Ja, je mag iemand laten weten dat hij fout geparkeerd staat. Je maakt geen reclame etc. dus je kunt iemand 'aanspreken'. Ik begrijp dat je niet naast de parkeerplek kunt blijven staan om de foutparkeerder op te wachten. Jij wilt het bijvoorbeeld dmv van een sticker aanpakken. Helaas kan het plakken van stickers op auto's leiden tot strafbare feiten. Wil je dat de sticker geen schade aanbrengt, zul je plastic stickers moeten gebruiken. Deze kun je verwijderen zonder schade aan het voertuig aan te brengen. Gebruik je papieren stickers, dan kan dit wel gebeuren. Gebruik je plastic stickers, dan kan dit vallen onder artikel 424 (straatschenderij). Waarschijnlijk zal het zo'n vaart niet lopen, maar als een eigenaar van een auto aangifte doet.... Verder vond ik in een artikel een civiele uitspraak van het Kantongerecht in Zwolle: Het beplakken van andermans eigendom zonder toestemming is een onrechtmatige daad. Eventuele schade moet je vergoeden. Ook het verwijderen van een sticker kan daar onder vallen. Maar eigenlijk los je het probleem hier niet mee op. Waarschijnlijk geeft het wel voldoening, omdat je je terechte frustratie kunt uiten. Zelf zou ik eens gaan praten met degene waar je de parkeerplaats huurt. Waarschijnlijk is het voor de foutparkeerders niet duidelijk te zien dat het een verhuurde plek is. (Soms zit er maar een klein bordje bevestigd tegen de wand). Als jij die plek huurt, moet je er ook fatsoenlijk gebruik van kunnen maken. Ik vind dat de verantwoordelijk daarvoor bij de verhuurder ligt. Veel succes met de vervelende situatie. https://www.rtvnoord.nl/nieuws/138260/Stickeractie-van-gedeputeerde-Boumans-is-strafbaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100