wat moet je allemaal doen/regelen voor je eigen verloving en bruiloft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor je verloving moet je niet veel. Wellicht een ring en/of een romantische setting. Voor je huwelijk moet je een bende papierwerk afhandelen. Lees de rijksoverheid 'trouwen, geregistreerd partnerschap': http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/publicaties-pb51/trouwen-geregistreerd-partnerschap-en-samenwonen.html

Nou oke, hou je vast: Plaats en Tijdsstip vaststellen Reserveren Gemeentehuis Budget bepalen Draaiboek voorbereiding maken Bruid-/Bruidskleding zoeken Reserveren Diner Reserveren Feestzaal Nog 6 Maanden Ceremonimeester vragen Getuigen vragen Gastenlijst samenstellen Fotograaf bespreken Videograaf bespreken Huwelijksreis boeken In ondertrouw gaan Muziek regelen Trouw vervoer regelen Nog 3 Maanden Uitnodigingen en Bedankjes regelen Bruidsboeket bestellen Bloemversiering bestellen Nog 2 Maanden Afspraak maken met kapper Passen trouwkleding Paspoorten en reisverzekringen controleren Trouwringen graferen Uitnodigingen versturen Nog 6 Weken Afspraak maken met ambtenaar burgelijke stand Is de huwelijksreis helemaal geregeld? Programma doornemen met ceremonimeeester Tafelindeling maken Nog 1 Week Alle reserveringen nogmaals nalopen Bruidegom gaat naar kapper Bruidskleding passen en ophalen Ja Definitieve aantal gasten doorgeven aan restaurant en feestlocatie...... En dan komen jullie in de buurt.......

Het ligt er maar net aan wat je er van wilt maken. Wil je het zo eenvoudig mogelijk houden, dan kan je het verloven houden op een simpele mededeling aan familie en vrienden. Je kunt het zelfs overslaan, da's helemaal simpel. Wanneer je gaat trouwen moet je een datum prikken met de gemeente, waarbij je het een en ander aan formulieren moet invullen en afgeven. Zo gedaan. Wel moet je even 2 getuigen opzoeken die het papiertje mede willen onderteken op je trouwdag. Je moet officieel in ondertrouw, wat op zich ook niks voorstelt. Dan ga je nog even naar de juwelier om 2 ringen uit te zoeken. Op de trouwdag zelf ga je naar het gemeentehuis met je aanstaande en de getuigen, laat je in de echt verbinden en dat is dat. Zo simpel kan het zijn. Als je zelf kiest voor een bruiloft met toeters en bellen kun je het zo gek maken als je maar wilt. In dat geval moet je gaan denken aan dure kleding, bruidsmeisjes, trouwkaarten, zaaltje huren, catering, noem maar op. Je moet er maar zin in hebben. Maak in dat geval eens een lijstje van wat je wel en niet wilt en ga op zoek naar bovenstaande zaken. Succes ermee.

Gewoon..lekker veel van elkaar houden..dan komt de rest vanzelf wel op zijn pootjes terecht. Gr. Ton

Neem en goede weddingplanner in de arm en hij/ zij zal overal aan denken! Mocht dat niet tot de mogelijkheden behoren. Het hangt er volledig vanaf wat en hoe je wilt. Zoals je je kunt voor stellen hoef je voor even met z'n tweetjes naar het gemeente-/ stadhuis veel minder te regelen dan voor een 7 dagen durende bruiloft. Voor een verloving hoef je in principe niets te regelen, behalve misschien een mooie ring en een romantisch/ originele setting waar je je partner ten huwelijk zal vragen.

Dat ligt eraan hoe simpel of luxe je het wilt en hoeveel geld/tijd je hebt. Heb je heel veel geld en weinig tijd, nodig dan iemand uit die alles voor je regelt en maak duidelijk wat je precies wilt. Heb je weinig geld en iets meer tijd, bedenk dan iet orgineeld wat weinig geld kost en toch leuk is. Laatst was ik op een bruiloft waar alle gasten een culinaire specialiteit hadden meegebracht en het daarb ij passende drinken. Wat overbleef werd verdeeld. Doe in elk geval iets waar je jezelf jarenlang voor in de schuld steekt. Dat leidt tot spijt.

Allereerst moet je een partner vinden die zich met jou wil verloven en / of met je wil trouwen. Verder kan je het zo ingewikkeld en moeilijk maken als je zelf wilt. Voor onze verloving hadden we ringen gekocht en zijn daarmee de natuur ingereden. Op een mooi romantisch (!) plekje hebben we die aan elkaars vinger geschoven. Pikant detail was dat hij eerst de verkeerde afslag had genomen en het o zo romantische weggetje eindigde op een vuilnisbelt. Ik lag in een deuk maar dat vond hij helemaal niet grappig. Ik heb toen een foto van hem gemaakt waar hij behoorlijk pissig op kijkt.

Dit regel je allemaal bij het plannen van je bruiloft. http://www.trouwen-bruiloft.nl/checklist%20trouwen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100