Waarom zijn life-coaches zo duur?

Het concept vind ik geweldig! Ik zou zelf heel goed een life coach kunnen gebruiken. Dagelijks contact, via app of misschien persoonlijk, altijd hulp ipv alleen op een vast uur in de week. Maar de prijs is echt hoog! Gemiddeld zo een €70 per uur. Waarom is dat zo duur? Op deze manier is het alleen weggelegd voor mensen met een dik inkomen of dikke beurs. Terwijl juist vaak mensen met een laag inkomen die hulp het beste kunnen gebruiken.
Ik heb hulp via de gemeente in de vorm van maatschappelijk werk. Echt een lieve behulpzame meid maar ze heeft maar tijd voor 1x per week een uurtje. Via de app op 2 dagen pw maar bereikbaar.
Zijn er goedkope opties voor een echte close life coach?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een life-coach is zzp-er. Zijn enige inkomsten bestaan uit de betaalde contacturen met de cliënt. Van de totale inkomsten moeten ook alle kosten worden betaald die verband houden met de praktijk, er is geen organisatie, bedrijf of werkgever die iets regelt, betaalt of ter beschikking stelt zoals werknemers gewend zijn. Een deel van de onkosten bestaat uit: - huur of koop van de bedrijfsruimte, plus energiekosten, kosten voor inrichting en onderhoud daarvan (versleten meubilair of vloerbedekking vervangen, schilderwerk, schoonmaakkosten, etc) - aquisitiekosten, kosten voor advertenties, websites, pr etc om voortdurend nieuwe klanten te trekken. De meeste klanten komen voor een aantal sessies en daarna niet meer. Een lifecoach heeft geen vaste klanten die het hele jaar, jaar in jaar uit, terug blijven komen. Er moet dus elke maand opnieuw tijd en geld worden vrijgemaakt om nieuwe klanten te trekken. - kosten voor scholing (voordat de life coach begint) en bijscholing (als de praktijk eenmaal draait moet er continu worden bijgehouden wat er gebeurt in het leven en in het werkveld. De expertise van een life coach moet altijd up-to-date zijn, omdat cliënten komen met vragen over situaties waar ze op dat moment tegenaan lopen. De life-coach moet op alles voorbereid zijn. - de administratie moet gedaan worden, ofwel door de coach zelf zonder dat hij voor die uren betaald krijgt, ofwel wordt het uitbesteed en kost dat dus geld - er moet 21% btw worden afgedragen aan de belastingdienst - er zijn maandelijkse kosten voor pensioenopbouw en eventueel arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is voor zzp-ers veel duurder dan voor werkgevers/werknemers. - over het inkomen dat overblijft moet nog inkomstenbelasting worden afgedragen, de volle mep, er is geen werkgever die alvast loonheffing voor je heeft afgedragen Kortom, 70 euro per uur is helemaal niet veel. Het geld dat aan het eind van de maand overblijft, na aftrek van alle onkosten, premies en belastingen, moet worden gedeeld door het totaal aantal uren dat de coach heeft gewerkt, dus ook de uren die hij onbetaald heeft gewerkt aan adminstratie, aquisitie, bijscholing en eventueel zelf stofzuigen en schoonhouden van de praktijkruimte. Van die 70 euro per uur die jij moet betalen blijft vaak maar een paar tientjes over. En als de coach een dure praktijkruimte huurt en in een periode maar weinig cliënten heeft, blijft er soms zelfs minder over dan een tientje per uur...