Moet je spreuken en gezegdes altijd serieus nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms wel soms niet deze hieronder zeker wel Neem mij niet serieus, dat doet mijn vrouw ook niet. Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord. Een avond waarop iedereen het eens is, is een verloren avond. Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker. Wees de verandering die je in de wereld wil zien. Ieder mens is de architect van zijn eigen lot. Ik ben van na de oorlog, laten we dat zo houden.... Vrouwen houden van de simpele dingen in het leven. Zoals mannen! Als je de waarheid vertelt hoef je weinig te onthouden. Beter een hart zonder woorden dan woorden zonder hart.

nee, ze kunnen ook een sarcastisch doeleind hebben en dan moet je het vooral niet serieus nemen. ik zou het eerder opvolgen als advies.

Je moet altijd opletten als mensen in discussies gezegdes gebruiken. Omdat bij ons zo is ingeprent dat gezegdes kloppen kan je daarmee vaak een discussie winnen. Bij politici zie je dat vaak. Je kan voor elke situatie wel een spreuk verzinnen en zo kan je alles goedpraten. Als ze bijvoorbeeld besparingen willen doen komt er al gauw: door de zure appel bijten.

Nou...in heel wat gezegdes en spreuken zit toch vaak een kern van waarheid, heb ik ondervonden.

zeker weten dat je ze serieus moet nemen !!! Al klinkt een spreukje nog zo raar, Als het rijmt, dan is het waar...

Hangt er van af niet allemaal. Er zijn spreuken en gezegdes die zomaar zijn ontstaan. En niet door onze voorouders...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100