Kunnen klanten die beschonken zijn geweigerd worden alcohol te kopen in een supermarkt?

Mag een cassiere als een klanten dronken, wankelend en sterk naar alcohol ruikt de klant dan Nee verkopen Als diegene blikken bier wilt kopen? In de horeca weg staat duidelijk dat een barman de klant moet weigeren mocht hij in beschonken toestand zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is aan de winkel zelf om te beslissen aan wie ze wat willen verkopen, dus ja een kassière mag de verkoop van bier aan een beschonken persoon weigeren er is geen wet die de verkoop verplicht. Of haar baas daar mee eens is is een ander hoofdstuk en zal per supermarkt anders kunnen zijn. Na verdere studie moet ik erkennen dat mijn antwoord hierboven niet correct is: artikel 252 Wetboek van Strafrecht: 1 Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft: 1°. hij die aan iemand die in kennelijke staat van dronkenschap verkeert, bedwelmende drank verkoopt of toedient; 2°. hij die een kind beneden de leeftijd van zestien jaren dronken maakt; 3°. hij die iemand door geweld of bedreiging met geweld dwingt tot het gebruik van bedwelmende drank. Het is dus niet toegestaan.

Toegevoegd op 23 mei 2018 07:40: bron, tekst
Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001854/2012...

Nee, dit mag onder GEEN voorwaarde, ik ben zelf ook cassiere, heb laats een dronken persoon aan mijn kassa gestaan, en heb het hem geweierd, simpelweg omdat dit niet mag! Hier staat zelfs een boete op, dit kan lopen tot in de duizenden euro's. Ik citeer: ''Er mag geen alcohol verkocht worden aan personen die al dronken zijn.'' (2e bron)

Bronnen:
http://www.cbl.nl/fileadmin/user_upload/fo...
https://www.alcoholinfo.nl/publiek/wet-bel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100