Hoe kan het dat een laag opgeleide, hoge dunk van zichzelf hebbende man, kans maakt op het premierschap in Suriname?

ik vraag me dit echt af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Suriname wonen heel vele mensen die weinig opleiding hebben. Deze mensen worden gelokt door Bouterse op zijn grote partij bijeenkomsten. Daar houdt hij een heel leuk praatje, danst, zet harde muziek op en zorgt ervoor dat iedereen te eten krijgt. De mensen vinden dat natuurlijk geweldig en genieten daarvan. Hij maakt er een groot feest van. Deze mensen vinden dit allemaal geweldig en geven hem zijn stem. Hij doet dat handig. Hij blijft ook altijd maar roepen dat het nu slecht gaat. Hij is ook enorm populair onder de jongeren want die hebben zijn tijd niet meegemaakt. Ik vind het ook onbegrijpelijk want hij is een enorme schurk, je zou zeggen dat een ezel zich geen twee keer aan een steen stoot.

Omdat een verkiezing geen wedstrijd is wie de beste competenties heeft om een rol te vervullen, maar een populariteitswedstrijd. Wie het beste stemmen kan trekken krijgt de baan, en anders niet.

Dat zegt denk ik meer over de mensen die op hem stemmen. Hij kan misschien een sterk charisma hebben, en zo mensen naar hem toe trekken.

Laagopgeleid kan in je voordeel werken. Je bent maakt dan geen deel uit van het elitaire establishment die een studie heeft gekregen op een westerse kakuniversiteit. Dat spreekt het volk aan. Een man van het gewone volk. Hoge dunk? Dat kan opgevat worden als zelfverzekerd of vasthoudend.

De kan sis net zo groot als dat een moordenaar president wordt blijkbaar. Het is te gek voor woorden dat zo iemand nog gekozen wordt. Het zegt heel veel over de kiezers daar.

In Nederland is het niet veel anders. Het feit dat iemand een universiteire opleiding heeft geen relatie met het zijn van een goede bestuurder. Neem Wilders of Balkenende als voorbeeld. Bouta, heeft de opleiding in het leven gehad. Als beroeps onderofficier is hij getraind in het sturen van mensen en bovendien is hij niet echt dom. Ik heb hem van nabij meegemaakt. De december moorden, hoe verwerpelijk ook, waren niet zomaar een daad vergelijkbaar met een oorlogsmisdadiger uit de Duitse tijd. Ze zijn uitgelokt en volledig voorspelbaar.

Ik vind dat een volk zelf verantwoordelijk is voor de leider die het heeft. Hoe lager het ontwikkelingsniveau van dat land, hoe groter de kans op een laag ontwikkelde leider. De vraag naar bekwaamheden komt bij de grote massa toch nauwelijks aan de orde. En in het algemeen wordt er meer gelet op het feit of iemand leuk en aardig enz. is dan op zijn/haar bekwaamheden. Let maar op in Nederland straks na 9-6-10 wordt het eerst een paar maanden ouwehoeren waarna we weer een jaar of wat opgescheept zitten met die BakEllende En ik vermoed zelfs dat hij dan samengaat met die knaap van de Vereniging Van Dieven die ons Rut(te) wil gaan maken. Gr. Ton

Volgens mij wordt hij geen premier maar de echte president. Waarom? Hij is zeker niet slechter dan alle bras die dat land gedurende zijn bestaan aan presidenten heeft gehad. Bouterse heeft overigens zijn militaire opleiding bij de KMS in Weert genoten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100