Waarom krijgen blanke mensen verschillende haarkleuren en bijvoorbeeld aziatische mensen altijd zwart haar?

Hebben alleen blanken de mogelijkheid om verschillende haarkleuren te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt in menselijk haar te maken met pigmenten. Ook wel melanine genoemd. Daarin heb je weer onderscheid tussen de donker tinten het eumelanine en de lichte tinten feomelanine. Het donkere eumelanine en het lichte feomelanine verschillen in verhouding tot elkaar, waardoor het in menselijk haar in circa 11 tot 12 kleurtinten kan variëren, van zwart tot lichtblond. In donker haar overheerst het donkere eumelanine waardoor de donkere kleur altijd de boventoon voert. Bij lichtere kleuren hangt het af van de menging van eumelanine en feomeanine welke kleur het is. Sorry voor het saaie verhaal,maar helaas is het zo theoretisch.

Dit heeft een genetische achtergrond. Zwart haar is dominant. In een groep met veel zwartharigen, is de kans op een kind dat geen zwart haar niet zo groot meer. Bij blanken is er nog een grote verscheidenheid aan haarkleuren. Ook hier zie je echter dat de dominante kleuren steeds meer vertegenwoordig zijn. Recessieve kleuren, zoals bijv rood, zie je steeds minder. De verwachting is ook dat roodharigen uitstervend zijn, puur omdat de dominante kleuren het overnemen. Dit alles wordt weer veroorzaakt door een steeds groter wordende vermenging van de wereldbevolking.

bewering klopt niet. Ik heb ook verschillende negroïde mensen gezien met rossig haar.

Voor Japanners zijn wij allemaal blond en is hun haarkleur hartstikke gevarieerd. Het is maar net waar je oog op getraind is, bij ons dus op lichte haarkleuren.