Zijn er zaken/dingen die ECHT ongeluk brengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, wanneer je neurotisch steeds de witte strepen van een zebrapad gaat vermijden of de voegen van stoeptegels, dan kun je er donder op zeggen dat je een ongeluk krijgt.

Ja, die *^&&^%$ blauwe envelop elk jaar.

ik geloof dat er op een mens een vloek kan rusten : die uitgesproken is door hogere intelligenties in de geestenwereld....of de goden..... maar ha ja ik ben daarin wel alleen : heb nog nooit iemand ontmoet die mij begreep.... ja behalve in de kerk soms.... en bij surinamers : die geloven in winti heel ongunstig wonen kan ook jaren lang ongeluk brengen

schoonmoeders is het enige wat ik tot nu toe ben tegengekomen.

dagelijks drugs gebruiken brengt ongeluk,zeker weten

voor mij persoonlijk wel. hamer en spijkers ter hand nemen bijvoorbeeld.

Ja hoor, dronken achter het stuur gaan zitten brengt ongeluk. Voodoo-poppen wellicht ook.

een paard met een langgerekte kruin op de borst .

Een eventueel nieuw kabinet Balkenende V.

Je eigen inzicht of verstand, als je dat een ding mag noemen. Als jij maar sterk genoeg gelooft dat iets jou ongeluk gaat brengen, dan gebeurt dat ook.(soms moet je er wel iets langer op wachten) Tenminste, dan krijg je dat slechte cijfer omdat je niet je rosde shirt aanhad, of kom je te laat omdat je wel dat gele shirt aanhad, je kunt overal iets achter zoeken. Of omdat je vorige week niks in de collectebus hebt gedaan.

Murphey's law. Oftewel een op eenvolgelingen van ongelukken waaraan geen eind lijkt te komen. Als je denkt van ik had net pech bijvoorbeeld je trapt met je nieuwe schoenen in paarden poep, vervolgens stoot je je hoofd en struikel je over je veter en valt op je hoofd. Als je dan denkt van alles zit tegen dan ga je opzoek naar dingen niet mee zitten en vergeet je alle goeie dingen. Aan elk nadeel zit ze voordeel, nou ja de meeste dan..

De definitie van ongeluk is: 1 een onverwachte en onaangename gebeurtenis; 2 een onaangename toestand; 3 zonder dat het de bedoeling was;= onopzettelijk De definitie van geluk is: Toestand van volkomen tevredenheid; fortuin; voorspoed, welvaart, tevredenheid Alles wat je nodig hebt om geen ongeluk te hebben/niet on gelukkig te zijn is " gelukkig zijn" Zolang je niet bewust gelukkig bent, bewust beseft hoeveel geluk je hebt, stuit je altijd op dingen waarvan je DENKT, en dus ervaart, dat ze je ongeluk brengen. Zoals schoenen op tafel, gebroken spiegels, ladders,zwarte katten etc.. Dus.. je antwoord op de vraag; "Zijn er zaken/dingen die ECHT ongeluk brengen?" is; JA ... jouw denken.

Gebrek hebben aan liefde, begrip en medemenselijkheid zal je zeker géén geluk brengen. Immers wanneer je geen liefde en warmte aan je medemens kunt geven, kun je zelf ook niet gelukkig worden. Ander zaken zoals onder een ladder lopen e.d. is wèl riskant omdat er iets op je hoofd zou kunnen vallen, maar dat brengt op zich geen ongeluk. Groetjes, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100