Wat is een DO en wat een DON'T op een sollicitatie gesprek?

Inprincipe is de vraag van de kant van de sollicitant..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Absolute do's zijn: - zelfverzekerd zijn - je inlezen in het bedrijf waar je gaat solliciteren - je netjes en representatief kleden - een stevige handdruk geven - actief vragen stellen - goed luisteren naar wat de interviewer van je wil horen - pen en papier voor je neus leggen (en dan ook daadwerkelijk wat opschrijven) Absolute don'ts zijn: - Constant aan het woord zijn - Het naar de mond praten - Alleen maar positief over jezelf zijn - Beginnen over arbeidsvoorwaarden. - Arrogant zijn Toegevoegd na 10 minuten: Nog een absolute don't: veel te vroeg komen! Maximaal 10 minuten van te voren.

commentaar leveren op het bedrijf

Nog een paar DON'T s: - Uit je mond stinken - Flirten / sexueel getinte grapjes maken - Racistische grapjes maken - Onverzorgd gekleed gaan

Ook NIET doen: Kauwgom in je mond. Lijkt vanzelfsprekend, maar je wilt niet weten hoe normaal sommige mensen dat schijnen te vinden.

DO: wees jezelf. je moet er jaren zitten en dan je hele leven iemand spelen die je op je sollicitatie was is niet erg leuk. Dont: Liegen. Het komt ooit uit.

Ik denk dat het heel veel uitmaakt naar welke functie je solliciteert, als je solliciteert voor automonteur of scheeplasser hoef je niet in pak te verschijnen als je verzekeringsagent wilt worden moet je niet in een versleten spijkerbroek solliciteren. Verdiep je een beetje wat de functie kan inhouden en probeer wat info over het bedrijf te krijgen zodat je kunt antwoorden op de vragen en eventuel een "nuttige" vraag kunt stellen.

Don't: Je hand een beetje naar boven draaien als je een hand geeft. Staat namelijk in alle boekjes dat dat mannelijkheid en dominantie uitstraalt. Ik denk dan: "Oh, die heeft weer eens een boekje gelezen."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100