Waarom zijn we op 4 mei 2 minuten stil?

Mijn dochter vroeg dit aan mij maar ik wist dit niet.Ben benieuwd wie dit bedacht heeft en waarom.

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik heb deze vraag verkeerd gesteld , ik bedoelde wie heeft dit bedacht om 2 minuten stil te zijn ( natuurlijik weet ik dat het dodenherdenking is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

om bij het feit stil te staan dat niet alleen de doden uit de 2de wereld oorlog herdacht worden maar ook het feit dat er nog steeds oorlog gaande is zolang er nog oorlog is, waar ook ter wereld is het een goede zaak daarbij stil te staan daar is de stilte voor bedoelt bedacht en uitgevonden

Om alle doden uit de 2e wereldoorlog te herdenken,

In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Men herdenkt tijdens de Nationale Herdenking allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Toegevoegd na 7 minuten: N.a.v. je toevoeging: De eerste dodenherdenking werd gehouden op 9 mei 1945 op de Dam in Amsterdam. Het gemeentebestuur had daar de dag ervoor over beslist. Er werd een minuut stilte gehouden om de gevallenen te herdenken. Voor het waarom lijkt me geen verdere uitleg nodig.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Dod...

Om de oorlogsslachtoffers sinds de 2e wereldoorlog te herdenken. Voor de een minuut stilte hebben de Duitsers een mooier woord: "Schweigeminute"

De eerste dodenherdenking werd gehouden op 9 mei 1945 op de Dam in Amsterdam. Het gemeentebestuur van de stad Amsterdam had dat besloten. Toen was er nog sprake van 1 minuut stilte, en men herdacht toen uitsluitend de gevallene uit de tweede wereldoorlog. Daarna is de datum verplaatst naar 4 mei, en later heeft men besloten om ook anderen te herdenken.

Omdat je beter kan denken als het stil is en als iedereen stil is.

Herdenking aan diegene die omgekomen zijn in de 2e Wereldoorlog, dat veroorzaakt is door Hitler en zijn leger.

Om de mensen die dat willen even de rust en de tijd te geven om terug te denken aan iedereen die ze zijn verloren in die oorlog. En terug te denken aan de verschrikkelijke andere dingen die zijn gebeurd.

Wie dat heeft bedacht...geen idee. Maar zelfs dat schijnt tegenwoordig nogal een opoffering te zijn...om 2 MINUTEN je mond te moeten houden... Weer een gestoorde gelovige die de boel moest verzieken. Is het nou zo moeilijk....om respect op te brengen in dit landje voor de medebewoners die hier ook wonen.

dan gaan ze de doden herdenken