Bestaan er momenteel nog culuren of andere diersoorten waar sex tussen broer en zus gangbaar is?

Gemeenschap tussen broer en zus word alszijnde incest in de meeste culturen niet gedaan. Maar zijn er op aarde helemaal geen volkeren meer die dat doen? En komt het wel voor bjj dieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij dieren komt het voor, zeker bij soorten die in kudden leven en een zwervend bestaan leiden (herten, wolven, antilopen). (a) kan een wijfje gedurende langere tijd telkens 1 jong werpen, dus kennen de jongen elkaar niet (ze hebben elkaar niet als jong gekend). (b) als er voldoende tijd is verlopen zullen ook jongen uit 1 nest elkaar niet herkennen. (c) Dieren kennen geen moraliteit, dus er is geen code die seks tussen broer en zus zou beletten. Het enige nadeel is een mogelijk slechtere weerstand of gezondheid van de zo verwekte jongen (maar daarvan zullen dieren ook geen besef hebben). Bij mensen is het veelal wel taboe, juist omdat mensen wel het besef hebben dat inteelt zwakke nakomelingen oplevert.

Incest komt tegenwoordig nog steeds voor, zowel bij dieren als bij mensen. Het zullen geen hele volkeren zijn die aan incest doen, of complete stammen, maar het komt wel verspreid over de hele wereld voor. Dieren laten zich ook vaak leiden door de drang om zich vort te planten, zonder zich er van te overtuigen of de andere partij familie is of niet. Mensen maken zelfs vaak bewust gebruik van incest, om bepaalde (uiterlijke) eigenschappen te versterken in de soort. Dit zie je o.a. bij diverse hondenrassen, die door inteelt (=incest) zo verandert (verziekt) zijn, dat de gezondheid er sterk op achteruit gegaan is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100