Aan welke ringvinger draagt men een vriendschapsring,de verlovingsring en de trouwring? En wat is hier de gedachte en geschiedenis van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Trouwringen De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor en tegenspoed. Het gat in de ring heeft een speciale betekenis. Het is het symbool van de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand de ‘Vena Amoris’ (de ader van liefde) rechtstreeks naar het hart liep. Sommige mensen dragen daarom nog steeds hun trouwring aan de linker ringvinger. In Nederland zijn trouwringen vaak van goud, zilver, platina of een combinatie hiervan. Romeinse echtparen kozen vaak voor een ring van ijzer. De Nederlandse traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een trouwring als officiële belofte van trouw. Daarnaast was het een duidelijk statement dat man en vrouw aan elkaar zijn verbonden en dus niet meer vrij zijn. De trouwring was vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Vanaf de 19e eeuw ging ook de man een trouwring dragen. Tegenwoordig zoeken de partners vaak samen een ring uit. De meeste Nederlanders dragen na het huwelijk de trouwring aan de rechter ringvinger. Alleen Rooms Katholieken dragen hem vaak links. Toegevoegd na 1 minuut: Verlovingsring De reden dat deze ring doorgaans om de linker ringvinger wordt gedragen is vanwege de overtuiging van de Grieken dat de hartader door deze vinger loopt. Vooral de Engelsen hechten hier een grote waarde aan. Er is ook gezegd dat het dragen van een verlovingsring een christelijke traditie is. De moslims hebben deze traditie overgenomen zonder om te kijken naar de achterliggende motieven. Zij verwachten dat ringen bij de verloving tussen de aanstaanden worden uitgewisseld. Het geloof staat dit alles echter niet toe.” Toegevoegd na 4 minuten: Ook de vriendschapsring draag je aan de linker ringvinger. En word als je gaat trouwen gebruikt als trouwring en gaat dan naar de rechterringvinger.

Etiquette De trouwring is in oorsprong een ononderbroken cirkel van goud.Etiquette De trouwring is in oorsprong een ononderbroken cirkel van goud. Digoud van de trouwring staat voor de onvergankelijke band tussen de twee geliefden. Wat is nu de plaats voor de trouwring? Dat is een vraag die op vele manieren beantwoord kan worden. De trouwring zou van oorsprong aan de linker ringvinger gedragen worden, omdat de ring zo direct verbonden zou zijn met een bloedader naar het hart. Daarnaast kan de geloofsovertuiging bepalen wat de plaats is van de trouwring. Voor rooms-katholieken is de plaats van de trouwring aan de linker ringvinger. Voor de protestanten is dit juist aan de rechter ringvinger. Als geloof geen invloed heeft zijn er meer praktische zaken die overwogen kunnen worden. Een rechtshandige zal de trouwring aan de linkerhand minder lastig vinden bij de dagelijkse bezigheden. De ring wordt ook minder beschadigd aan de linkerhand. De rechter ringvinger is over het algemeen (bij rechtshandigen) iets dikker dan de linker ringvinger. Het is een overweging om te beginnen met de rechter ringvinger en de ring naar links verplaatsten als door het goede getrouwde leven de ring strakker gaat zitten. Hoewel dit laatste in het licht van de aandacht voor overgewicht niet al te gemakkelijk genomen moet worden!

Bronnen:
http://www.metalart.nl/trouwen/etiquette

je hebt maar twee ringvingers!