Wat gebeurt er tijdens een crematie?

Hoe gaat het verbrandingsproces in zijn werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Bij een crematie wordt de kist met de overledene naar de ovenruimte van het crematorium vervoerd. In sommige crematoria kan de kist in de aula in de grond zakken en vindt het vervoer ondergronds plaats; in de meeste crematoria echter is dit gewoon bovengronds. In de muur van ovenruimte bevinden zich toegangsluiken naar een of meer ovens. Als de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, opent een medewerker van het crematorium het luik en wordt de kist in de oven geschoven of gereden. Daarna wordt het luik weer gesloten. In de oven is geen open vuur; door de hoge temperatuur (tijdens de crematie kan de temperatuur oplopen tot 1000°C) zal zelfontbranding van de kist plaatsvinden. Het totale verbrandingsproces van de kist en het lichaam duurt circa anderhalf uur. De daadwerkelijke crematie (het verbranden) vindt in principe plaats op de dag van de crematieplechtigheid, en vaak zelfs min of meer aansluitend aan de crematieplechtigheid in de aula van het crematorium."

Bronnen:
http://www.dagjeouder.nl/levensfase/uitvaa...

Vele crematoria hebben jaarlijks open dagen. Daar krijg je een rondleiding en zullen ze je vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Op Wikipedia kan je ook wat informatie vinden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Crematie Hier is ook informatie op te vinden: http://www.crematorium-baexem.nl/html/wat_is_crematie.html

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org
http://www.crematorium-baexem.nl

"Crematie, ook wel verassing of lijkverbranding genaamd, is, naast een begrafenis, een vorm van lijkbezorging." "De crematie vindt plaats in een crematorium waar het lijk in een doodskist of crematiekist verbrand wordt. Een kist is geen verplichting, de crematie mag ook plaatsvinden met het lijk geplaatst op een ligplank en gewikkeld in een lijkwade. Bij invoer op een ligplank is de enige voorwaarde, dat het stoffelijk overschot voor het ovenpersoneel niet als dusdanig herkenbaar is. De verbranding vindt plaats in een oven. De temperatuur is ongeveer 1100 graden Celsius en de verassingstijd is ongeveer anderhalf uur. De as van een volwassen persoon weegt ongeveer 2,5 - 3 kg (inclusief kist). Het is een misverstand dat een lichaam verteert door de vlammen. De verassing geschiedt door de hitte."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cremeren

De crematie of de lijkverbranding vindt plaats in een verbrandingsoven. De kist wordt met het lichaam in de oven geplaatst nadat de metalen handvatten vanaf de buitenkant zijn verwijderd. De kist wordt voor de crematie niet meer geopend, alles wat zich in de kist bevindt wordt mee verbrand. Er wordt in de oven slechts één kist geplaatst. Elke kist wordt apart verbrand. Nadat de kist door twee medewerkers van het crematorium in de oven is geplaatst, wordt de oven gesloten. De temperatuur in de oven is meer dan 890 ºC. De verbranding van een kist met een lichaam duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Hoe verloopt het crematieproces? De crematie gebeurt bijna altijd meteen na de bijeenkomst, als iedereen nog in de koffiekamer is, maar in ieder geval op dezelfde dag als de bijeenkomst heeft plaatsgevonden. Vóór de crematie vindt er nog een identificatieprocedure plaats. De uitvaartverzorger heeft een verklaring afgegeven met een registratienummer en dit nummer moet overeenkomen met het registratienummer op de kist. Het crematorium heeft ook nog een eigen controle. Er gaat een vuurvast identificatiesteentje mee op de kist met een uniek nummer. Dit steentje blijft bij de as, zodat deze altijd kan worden geïdentificeerd. Voordat de kist de oven ingaat worden handvatten van plastic of metalen van de kist gehaald. Ook worden de bloemen van de kist afgehaald en buiten op een daarvoor bestemde plek neergelegd, of later door de familie meegenomen.

Bronnen:
http://uitvaartverzorgingpieta.wordpress.c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100