Hoe start ik een interview?

Ik heb al een aantal open vragen verzonnen en geprioriteerd, echter heb ik geen flauw idee hoe ik daadwerkelijk een interview 'start', dus wanneer ik begin met filmen.

Ik moet van mijn school een interview houden met een professional (iemand die werkt in de ICT) Ik ben zelf 17 jaar, eerste jaars en moet het interview houden samen met mijn klasgenoot. Ik moet de gehele interview ook filmen.. een goede start is daarom belangrijk.

Ps: Als iemand hier verstand van heeft, heeft u enkel idee hoe ik mijn interview op een goede manier afsluit? Ik vind samenvatten wel een goed idee maar vraag me af of het nog sterker kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Begin je interview met degene die je interviewd voor te stellen. 'ik zit hier met ... Van ... , ... Welkom, ik zou je graag een paar vragen stellen' vervolgens stel je je vragen. Je eindigt met het bedanken van je gast.

Starten met een opening: eerst welkom, of bedankt dat je tijd hebt gemaakt .. Daarna onderwerp aangeven en als laatste hoe lang het interview duurt! Dus 1. Intro 2. Onderwerp/doel 3. Tijd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100