Is er wel eens een echtscheiding geweest in het koninklijk huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, een van de eerste; zo niet dè eerste: H.K.H. Prinses Marianne der Nederlanden. De dochter van Koning Willem I. Ze trouwde in 1830 met haar neef Albert van Pruisen (de jongere broer van de latere Keizer Wilhelm I (Willem de Grote)). Prinses Marianne is rond het jaar 1848 gescheiden; ik meen dat het was omdat haar man Albert geregeld vreemd ging. En zelf had ze inmiddels een minnaar, haar koetsier Johannes van Rossum. Het heeft toen die tijd veel stof doen opwaaien en het is min of meer een beetje in de koninklijke doofpot gegooid.

Irene en Cristina zijn beide gescheiden. Toegevoegd na 2 minuten: En ook Margrieta Toegevoegd na 3 minuten: Hoewel we hier spreken over de koninklijke familie, niet over het koninlijkhuis

Prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn.

Jawel, prinses christina

Bronnen:
http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/koningsh...

Willem III en Koningin Sophie leefde gescheiden. Toegevoegd na 1 minuut: Wilhelmina leefde ook niet samen met Prins Hendrik

Ja, zoals hierbiven aangegeven, maar gewoon een extra vrouw erbij is een eenvoudiger oplossing. Prins Hendrik was een beroemd voorbeeld evenals Prins Bernard. Ook Willem van Oranje (de Zwijger) zweeg misschien, maar hij het wippen niet laten.

En dan hebben we het nog niet over het engelse koningshuis de tudors (zie de gelijknamige serie op zondag op rtl8 ofzo) Henry viii heeft ongeveer het scheiden uitgevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100