is necrofilie strafbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de enige artikelen daarover in het Wetboek van Strafrecht staan zijn deze: Artikel 149 Hij die opzettelijk een graf schendt of enig op een begraafplaats opgericht gedenkteken opzettelijk en wederrechtelijk vernielt of beschadigt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. Artikel 150 Hij die opzettelijk en wederrechtelijk een lijk opgraaft of wegneemt of een opgegraven of weggenomen lijk verplaatst of vervoert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. Seks met een lijk wordt dus niet strafbaar gesteld.

tuurlijk wat dacht jij dan een graf openmaken en dan sex dacht je dat dat mocht

Necrofilie is niet apart opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. Maar het valt onder "lijkenschennis" en is daarom strafbaar.

Necrofilie is in het Nederlandse wetboek van strafrecht niet als apart strafbaar feit opgenomen. Wel is lijkenschennis verboden, en daar valt seks met doden strafrechtelijk gezien onder.

Bronnen:
http://www.dag.nl/binnenland/necrofiel-woo...

Met een mensenlijk wel, inderdaad lijkenschennis. Echter, mocht het die dode aliën zijn, waar je eerder over had, dan wel! ;-)

Officieel niet. Lijkenschennis is wel strafbaar, maar het houd natuurlijk niet op bij het opgraven van een lijk uit een graf. Wat dacht je van die personen die sectie uitvoeren op lijken? Daar gebeurd necrofilie het meeste. Daar zijn de lijken ook nog het meest vers (beetje smerig om te zeggen, maar het is wel zo). Zij zijn wel strafbaar als ze gesnapt worden. Al zou het niet strafbaar zijn volgens het wetboek, dan worden ze gestraft door het ziekenhuis (of instantie) waar ze werken. Ze lopen dan zelfs het risico om levenslang geschorst te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100