Waarom worden losse lichaamsdelen ook in lijkkisten vervoerd?

Ik las vandaag dat er na de ramp met MH17, naast 176 min of meer complete lichamen, ook nog 527 losse lichaamsdelen zijn vervoerd, verspreid over een aantal lijkkisten. Waarom wordt dat gedaan? Het vervoer van een lijkkist lijkt alsof er een lichaam van één persoon vervoerd wordt, maar kennelijk hebben ze dus ook kisten gevuld met een verzameling verschillende losse lichaamsdelen, mogelijk dus ook van verschillende mensen bij elkaar. Waarom worden die losse delen niet per stuk of in een grotere kist/container vervoerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een groot emotioneel verschil in het vervoeren in lijkkisten of in een grote container. Het is gebeurd uit respect voor de doden en het emotioneel beter kunnen behappen voor de nabestaanden. Aan een grote container, plastic zakken of andere verpakkingsmaterialen is het moeilijk respect betuigen. Je kunt moeilijk een losse hand, been of hoofd alléén in een kist leggen en je weet op het moment van oprapen niet wat bij elkaar hoort. Een lijkkist staat voor een dode en als er in dit geval meerdere delen in liggen, heeft het toch een omhulsel dat staat voor eerbied en rouw.

Gewoon, omdat het niet echt van medeleven en respect getuigd, als een militair naar buiten komt wandelen met een plastic zak, in plaats van een doodskist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100