Waarom sluiten mensen een uitvaartverzekering af? Voor het geval ze doodgaan?

Nee zonder gekheid. De kosten zijn over de gehele linie absurd hoog en de baten nihil. Al zet je maar de helft van je periodieke premie op een eenvoudige spaarrekening is er veelal al champagne en een oestertje te serveren in plaats van lauwe koffie en kunstmatig gekleurde cake.

Waarom blijven mensen toch trappen in zo'n nonsense gebeuren als een uitvaartverzekering. Met het idee om zo de familie wat te ontlasten? Om de boel goed geregeld te hebben en rustig te kunnen gaan slapen? Omdat die full colour brochure zo'n brok in de keel veroorzaakte? Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk vanwege een soort schijnzekerheid. Je krijgt het allemaal wel wat rooskleuriger voorgeschoteld dan het is. Mijn moeder heeft me altijd gezegd wat geld op een spaarrekening te zetten, juist voor het betalen van je begrafenis. En dit doe ik al jaren.

Je zegt: "De kosten zijn over de gehele linie absurd hoog en de baten nihil. Al zet je maar de helft van je periodieke premie op een eenvoudige spaarrekening is er veelal al champagne en een oestertje te serveren in plaats van lauwe koffie en kunstmatig gekleurde cake." Klopt wel, maar als je vandaag een verzekering afsluit, en je komt volgende week onverhoopt te overlijden, dan is je begrafenis twv van zo'n 9000 euro wel verzekerd.