Waarom zijn de meeste winkels maandagochtend dicht?

Wat is de reden hier achter? Supermarkten zijn wel gewoon los maar winkels als Kruidvat etc. niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Winkels zijn (in tegenstelling tot kantoren, bouwbedrijven etc) vaak op zaterdag open.. Een extra maandag(ochtend) geeft deze werkgevers en werknemers een volledig weekend.

Niet alleen de werknemers en werkgevers, maar ook de klanten houden van uitslapen op maandagochtend. Er valt dus bijna geen omzet te draaien.

Omdat winkelpersoneel ook recht heeft op een vrije dag.

Doordat kleine ondernemers ook een beetje weekend willen, samen met de zondag hebben ze dat dan ook. Grote bedrijven hebben meerdere werknemers zodat ze kunnen wisselen met de werktijden. Maar de winkel sluiting op een doordeweekse dag wordt steeds minder.

De reden is dat ze een dagdeel gesloten moeten zijn en dan kiezen ze de maandagochtend omdat men dan toch het minst verkoopt op dat dagdeel in het verleden...

De maandagochtend wordt door veel winkels gebruikt om de voorraden op peil te brengen.

Bovendien maandags zijn de mensen het zuinigst met aankopen,is een bewezen feit

Omdat de animo op maandag morgen minder is om naar de winkel te gaan zoals kruidvat . En de supermarkten heb je wel nodig s`morgens als jij geen eten meer hebt [geen vers] en jij om 12.00 uur warm wilt eten .

Op zondag (en zaterdagmiddag in kleinere plaatsen) zijn van oudsher winkels gesloten. Voor levering van verse en bederfbare waren is de maandagochtend dan het handigste moment voor bevoorrading.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100