Hoeveel mensen waren er op de wereld toen de evolutie begon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat valt niet te zeggen. Evolutie is niet een oerknal waarbij alles op zijn plaats valt, het is meer een schilderij waaraan steeds gewerkt wordt. Er wordt wat bijgeschilderd, er wordt wat weggehaald, en er ontstaat wat nieuws

Geen,... het leven op aarde is in zeer eenvoudige vorm en klein begonnen, en langzaam geëvolueerd , in de complexe dieren en mensen, die we nu kennen.

Wat heb je nodig om met evolutie te beginnen? Drie dingen: - een vorm van erfelijkheid: nakomelingen erven eigenschappen van de ouders. - een niet perfecte kopiering van ouder naar nakomeling: mutaties. - een vorm van selectie: sommige eigenschappen geven de eigenaar meer kans op overleven en/of nakomelingen te produceren. Dit is dus van start gegaan VER voor er mensen waren, VER voor er dieren waren, VER voor er bacterien waren, en VER voordat erfelijkheid met DNA werd vastgelegd. Meer dan 3 miljard jaar geleden is evolutie van start gegaan bij een groep dingen die de naam 'leven' nauwelijks verdienden. Toegevoegd na 1 minuut: En eerder tegen de 4 miljard jaar geleden. Zie bron.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_life

Ons Motichondriaal DNA geeft aan dat alle levende mensen afstammen van 1 paartje. Er is dus een oorspronkelijk mensenpaartje geweest, dit kan worden aangetoond door mitochondriën. Volgens de Bijbel waren deze mensen Adam en Eva. Het valt niet met zekerheid te zeggen hoelang God gedaan heeft over de schepping, omdat voor God 1 dag als duizend jaar is en duizend jaar als 1 dag. God heeft de tijd gemaakt voor de mensen, gelijktijdig met het begin van alle elementen en natuurwetten. God schiep de dieren naar hun aard en vandaar uit zijn ze verder geëvolueerd. Dus vanuit 1 hond naar meerdere hondensoorten - micro evolutie. Of kreeft naar krab.. Van vis naar Giraf is macro-evolutie - 100 % bewijs hiervoor kan niet worden geleverd. Gemakshalve spreekt men dan over miljoenen jaren, maar niemand was erbij, noch is er hard bewijs voor. Dus het antwoord op je vraag is waarschijnlijk 2 mensen, toch met zekerheid kan dit niet worden gezegd omdat er mogelijk periodes tussen gezeten kunnen hebben. Toegevoegd na 17 minuten: Leven bestaat alleen uit leven. Uit dood materiaal kan geen leven ontstaan.