krijg ik een vog?

2 jaar geleden heb ik op de werkvloer gestolen (verduistering) ik ben hiermee bij de politie geweest voor een verklaring en bij de justitie.
Ik heb geen boete gekregen of een taakstraf, de justitie liet me 2 jaar gaan om te kijken hoe ik me gedraag of weer zoiets ga doen, mocht ik weer de fout ingaan dan krijg ik een boete of taakstraf. Het is inmiddels 2 jaar verder.. Ik heb geen verkeerde dingen meer gedaan. Ik heb verder geen oroblemen gehad.


Vorig jaar kreeg ik mijn vog omdat ik in de zorg ging werken en een vog nodig had.

Nu wil ik opleiding beveiliger beginnen maar krijg ik nu wel weer mijn vog? En waar kan ik dit navragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een aanvraag voor een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) wordt behandeld door de Dienst Justis. Wie beslist of ik een VOG krijg? Hoe lang moet ik op een beslissing wachten? Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag, wordt door Justis een beslissing genomen. Justis beslist namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie of u een VOG krijgt. Voordat een beslissing wordt genomen, wordt eerst uw justitieel verleden gescreend. Voor alle VOG-aanvragen van andere EU-onderdanen, die belast zijn met de zorg voor minderjarigen in de kinderopvang, de jeugdzorg en het onderwijs, vraagt Justis ook de justitiële gegevens op in het land van nationaliteit. De behandeling van uw aanvraag kan hierdoor vertraging oplopen. U wordt hierover per brief geïnformeerd. In de praktijk krijgt u uw VOG meestal binnen anderhalve week. Als uit onderzoek van Justis blijkt dat u in aanraking bent geweest met Justitie, gaat Justis na of dit relevant is voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd. In dat geval duurt het vaak langer dan 2 weken voordat u bericht krijgt. Wanneer krijg ik (g)een VOG? U krijgt een VOG als uit het onderzoek blijkt dat u geen strafbare feiten op uw naam heeft staan. Is er wel sprake van strafbare feiten, dan beoordeelt Justis of deze relevant zijn voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd. Voor een leraar zijn bijvoorbeeld andere strafbare feiten van belang dan voor de functie van accountant. Zijn de gevonden strafbare feiten relevant voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd en vallen ze binnen de terugkijktermijn, dan krijgt u geen VOG. Bij het onderzoek raadpleegt Justis het Justitieel Documentatiesysteem. In dit register staan gegevens over de afwikkeling van strafbare feiten; van veroordelingen tot niet vervolgde zaken en transacties. Daarnaast kan Justis politieregistergegevens bij het onderzoek betrekken en inlichtingen inwinnen bij het Openbaar Ministerie en de reclassering. De gegevens worden in samenhang gewogen en beoordeeld. Hoe kan ik mijn justitiële gegevens inzien? Uw eigen justitiële gegevens kunt u inzien door een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Justitiële Informatiedienst. Meer informatie vindt u op hun site: http://www.justid.nl/index/faq/#paragraph3 Bron: http://www.justis.nl/producten/vog/faq-over-vog-np/ Zie verder de tekst in de reacties.

Bronnen:
http://www.justid.nl/index/faq/
http://www.justid.nl/index/index/
http://www.justis.nl/producten/vog/faq-ove...

Voor de opleiding beveiliger heb je geen VOG nodig. Voor opleiding beveiliger word veel dieper gekeken. Je krijgt een screening van de politie. Je moet dit papier invullen: http://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/documenten-algemeen/bijzondere-wetten/hm-bijzondere-wetten/2009_09_21_inlichtingenformulier_wpbor.pdf En dan word het door de politie gecontroleerd en word er gekeken of er bezwaren zijn. Je kan bij alles "nee" invullen, maar daar komen ze toch achter en dan word je nooit meer goed gekeurd. Dus je kan beter gewoon eerlijk zijn. Hier de wet die erbij hoort: http://maxius.nl/wet-particuliere-beveiligingsorganisaties-en-recherchebureaus/artikel7/ Een kennis van mij heeft ook ooit goedkeuring gehad, na diefstal van een rol zegels bij AH onder werktijd. Ze hebben wel flink voor hem in moeten staan. De docent van onze school kende iemand bij het korps en die heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen. Ik weet dus niet of ze jou toe kunnen laten tot de opleiding. Soms wel en soms niet. Het enige wat ik kan zeggen is dat je er echt eerlijk over moet zijn. Zoals ik al zei, als je liegt kan je het helemaal vergeten...voor altijd. Toegevoegd na 10 minuten: Als antwoord op je vraag: "Als ik een vog in de ouderenzorg kon krijgen, waarom niet in de beveiliging?" Omdat ouderenzorg niet altijd een probleem hoeft te zijn. Als jij gepakt bent voor diefstal. dan krijg je mogelijk geen VOG als je in een winkel wilt werken. Maar wel om met bejaarden op stap te gaan. Een pedo (met strafblad) kan ook een VOG krijgen om in de winkel achter de kassa te werken, maar die krijgt geen VOG om leiding te gaan geven op Scouting. Als je twijfelt of jij een strafblad hebt, vul dan gewoon op je aanvraag formulier "Ja" in. Je zegt namelijk dat je bij justitie geweest bent. Misschien heb je geen strafblad maar wel een aantekening, ook dat kunnen ze zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100