is het mogelijk een bankrekening te openen als dakloze?

ik heb geen woon of verblijfplaats en kan door de situatie er ook niet aan komen. zijn er mogelijkheden om toch ergens een bankrekening te openen? zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daklozen kunnen al weer meer dan 10 jaar een bankrekening te openen. Zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats maar hebben de kans een rekening te openen voor primaire diensten, zoals het aangaan van transacties, pinnen en sparen. Voor een krediet komen ze niet in aanmerking. Voorwaarde om de rekening te kunnen openen, is dat de thuisloze geregistreerd staat bij een instelling zoals het Leger des Heils. De bankrekening is vooral van belang voor het ontvangen van de uitkering. Het Leger des Heils biedt niet alleen aan daklozen of zwervers zonder vaste woon- en verblijfplaats de mogelijkheid van een bankrekening. Ik ken in mijn woonplaats ook mensen die niet ergens ingeschreven staan en zich hebben laten registreren bij het Leger des Heils hebben geopend. Deze registratie is bijvoorbeeld noodzakelijk om op gemeentelijk niveau iets te regelen.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archie...

Deel van het antwoord werd ondertussen al gegeven. Als aanvulling: De meeste banken nemen er genoegen mee als je kan laten zien dat je op een adres post ontvangt. Mogelijk heb je iemand waar je post heen gezonden mag worden, dan kun je ook een rekening openen. Strikt gezien doen banken dat niet, maar de praktijk is er wel naar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100