Krijgt u ook af en toe het idee, dat de vraag steller soms zomaar een antwoord kiest?

Sommige antwoorden slaan nergens op en worden toch gekozen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, is absoluut een voorkeur van de vraagsteller. Om misschien eerlijker te zijn zou het het antwoord moeten zijn met de meeste + punten, maar dit blijft uiteraard ook fraude gevoelig, zet maar een leuke foto bij je zelf neer en dat scheelt ook zeker weet ik

Ja, zolang iedereen maar lucraak kan antwoorden, en bepaalde meningen ook antwoorden zijn. Tja kan er ook behoorlijk wat onzin tussen zitten.

Absoluut en dit heeft (ongetwijfeld onbedoeld) maar mooi als resultaat dat zich het kaf van het koren scheidt.

sommige 'bekenden' van elkaar hebben een vraag een uurtje er op staan, kiezen dan elkaars vragen als 'interessant', geven elkaar het predikaat 'beste antwoord' (hoe onzinnig het ook is) en sluiten de vraag weer om vervolgens opnieuw te beginnen. Zolang deze site om (waarde)punten draait zal dan ook wel zo blijven.

Ja dat idee heb ik ook wel eens. Dat de vraagsteller gewoon iemand kiest of een persoon die hij/zij kent terwijl dat niet het beste/goede antwoord was! Het gaat mij niet om die misgelopen punten maar dat je wel het goede of beste antwoord volgens jou ook kiest voor het beste antwoord.

Ja. (kies je mij?). :-)

Mischien zijn er ook mensen die zo snel mogelijk hun 3 punten terug willen...

Ik wil mijn antwoord op deze vraag herhalen welke hier staat: http://www.goeievraag.nl/vraag/beantwoord-vraag-anders-zegt-later.4439 en waar hopelijk veel vraagstellers een voorbeeld aan nemen. :-)

Inderdaad. Maar het is ook raar dat er discussie/mening-vragen zijn, waarbij er dus helemaal geen beste antwoord is. Iedere mening is tenslotte een goed antwoord, dus eigenlijk zou zo'n vragensteller dan aan iedereen die een fatsoenlijk antwoord geeft een punt moeten geven (duimpje) en verder geen beste antwoord moeten kiezen, maar de vraag gewoon afsluiten.

Ja. Het komt voor dat zomaar antwoorden gekozen worden die als antwoord echt nergens op slaan. Dit heeft met het puntensysteem te maken. Er zijn personen die twee accounts aanmaken en op die manier proberen om snel veel punten te halen. Er zijn ook "vriendjes" die elkaar vooral punten geven, maar dit is gelukkig maar een klein percentage. Als je tegenkomt dat antwoorden echt onzinantwoorden zijn, kun je dit melden op "meld misbruik". Mijn persoonlijke ervaring is dat hier adequaat op gereageerd wordt.

Ja, ik heb ook dat idee. En wat ik ook zie is dat mensen met een afwijkende mening direct een minnetje krijgen. Jammer, want ook afwijkende antwoorden kunnen goed zijn. Zelfs een of twee keer gezien dat een heel fout antwoord won, terwijl het goede antwoord (maar blijkbaar niet naar de zin van de vragensteller) niet won.

Ja, dat idee heb ik ook. Daarbij komt nog dat de vraagsteller vaak ook binnen een of twee antwoorden de vraag alweer sluit. Lijkt me handiger om te wachten tot er een écht goed antwoord gegeven wordt.

Wat is dat eigenlijk met "antwoorden kiezen"?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100