Waarom zijn mensen uit het westen slimmer dan mensen uit het oosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik wil je definitie 'slim' betitelen als 'hoger geschoold' en dan vervolgens antwoorden dat er in het Westen meer behoefte is aan deze doelgroep. Alle 'slimmerds' trekken dus naar het Westen.

Lijkt me een boude stelling maar wanneer gemeten langs een Westerse meetlat zal je best gelijk hebben.

Veel bedrijven waar hoger opgeleiden werken zijn gevestigd in de Randstad. Daardoor trekken ook veel hoger opgeleiden naar de Randstad. Het heeft er volgens mij dus niet mee te maken dat mensen uit het oosten minder slim zouden zijn, maar het feit dat slimme (of in ieder geval hoger opgeleide) mensen van het oosten verhuizen naar het westen waar meer werkgelegenheid voor ze is.

Heb je daar ook een bron van, want anders is het een waardeloze stelling. Bedoel je het Westen of West-Nederland? Mocht het waar zijn, dan kan dat komen doordat er in het Westen veel meer kennisinstituten zijn. Het Westen is ook de bakermat van onze huidige samenleving. Maar zelf geloof ik er eigenlijk niet in dat geografische afkomst je slimheid bepaald.

Omdat de wijzen uit het oosten zijn weg gegaan, al 2009 jaar geleden (De wijzen kwamen immers uit het oosten)

Aangenomen dat dat waar zou zijn, wat ik ernstig in twijfel trek, is het waarschijnlijk omdat de slimme oosterlingen naar het westen zijn getrokken. Een andere verklaring kan ik niet bedenken.

nonsens - trouwens wat is dan de definitie van slim zijn? intelligent, iQ, algemene kennis peil , cultuur?

De aarde is rond, en iederen is zowel westelijk als oostelijk van ons aanwezig, en dat op het zelfde moment.

Dat is niet zo, de chinezen zijn [als ze al uit het oosten komen, per slot is de aarde rond] heel slim